Ekonomi

Eskişehir'de 330 lokanta kapandı mı? İşte cevabı...

Eskişehir’de “330 lokanta kapandı” iddiası gündem olurken, Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen rakamların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Abone Ol

Bilen, resmi verileri paylaşarak 2024 yılında kapanan işletme sayısının 267, açılan işletme sayısının ise 482 olduğunu belirtti.

Fazladan açılan işletme

Eskişehir yerel basınında ‘Eskişehir’de 330 lokanta kapandı’ başlığı ile çıkan haberler gerçeği yansıtmadığını belirten Bilen, ““Bu tarz resmi verilere yalnızca Esnaf Sicil Müdürlüğü, Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası ile Eskişehir Ticaret Odası’ndan alınan bilgiler doğrultusunda ulaşılabilir. 2024 yılında Eskişehir’de toplam 173 üyemiz işyerini kapatmıştır. Eskişehir Ticaret Odası’na bağlı olup kapananların sayısı ise 94’tür. Yani 2024 yılında işletmesini kapatan esnaf sayısı toplam 267’dir. ‘330 lokanta kapandı’ iddiası asılsızdır. Aynı yıl içinde toplam 482 esnaf işletme açmıştır. Kapananlara kıyasla 215 daha fazla işletme açılmıştır.” dedi.