Genel

Bursa'nın geleneksel mutfağı: Bu lezzeti denediniz mi?

Osmanlı saray mutfağının izlerini taşıyan, bahar aylarında nefis bir özel gün yemeği olan etli erik yemeği, yeşil eriklerin eşsiz lezzetiyle kuzu etini buluşturan bir lezzet şölenidir.

Abone Ol

Malzemeler:

1-1 adet büyük boy soğan
2-300 gram kuşbaşı kuzu eti
3-200 gram kuru erik veya yeşil erik
4-Tereyağı
5-2 bardak su
6-Tuz

Yapılışı:

1-Erikleri bir saat süreyle sıcak suda bekletin. Ardından süzgeçten geçirerek çekirdeklerini çıkartın.

2-Bir tencereye tereyağını ekleyerek eritin. Doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

3-Kavrulmuş soğanlara kuşbaşı kuzu etlerini ilave edin. Etler suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

4-Pişen etlere su ve hazırladığınız erikleri ekleyerek bir süre daha kaynatın.

5-Tuzunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık on dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

6-Sıcak olarak servis yapın, bu lezzetli etli erik yemeğinin tadını çıkarın.

Afiyet olsun!