Genel

Amasya'nın bu geleneksel lezzetini denediniz mi?

Amasya Hengeli, Türk mutfağının özel bir lezzeti olan bu tarif, un, yumurta, kıyma, soğan, maydanoz ve baharatlarla dolu nefis bir yemektir.

Abone Ol

Malzemeler:

1-500 g un
2-1 adet yumurta
3-250 g kıyma
4-1 adet soğan (rendelenmiş)
5-Yarım demet maydanoz
6-Karabiber, kırmızı biber, tuz
7-500 g yoğurt
8-Nane (kuru)
9-2 diş sarımsak

Yapılışı:

1-Unu geniş bir kaba alın. Ortasını açarak yumurtayı kırın ve kıymayı ekleyin.

2-Rendelenmiş soğanı, ince doğranmış maydanozu, karabiberi, kırmızı biberi ve tuzu da ekleyerek malzemeleri yoğurun. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurmayı sürdürün.

3-Hamuru dört eşit parçaya bölün. Un yardımıyla her bir parçayı açın ve 5x5 cm boyutlarında kareler halinde kesin.

4-Her kareyi üçgen şeklinde kapatın. İsterseniz içlerine kıyma ekleyebilir veya sade bırakabilirsiniz.

5-Diğer hamurları da aynı şekilde açana kadar tepsilere dizin. Ardından kaynar suya atarak haşlayın. Haşlanan hamurları geniş bir servis tabağına alın.

6-Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine ezilmiş sarımsakları ve kuru naneyi ekleyerek karıştırın.

7-Haşlanmış hamurların üzerine yoğurtlu karışımı dökün.

8-Tüm malzemelerin lezzetinin birleşmesi için yemeği önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

9-Fırından çıkan Amasya Hengeli'nin üzerine tereyağını sürerek sıcak servis yapın.

Bu basit ve lezzetli Amasya Hengeli tarifi ile sofranıza hem pratik hem de doyurucu bir lezzet ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!