Yerel seçim yaklaşırken Belediye Başkan adayları yoğun bir şekilde kampanyalarını sürdürüyor.

İletişim ofisi açılışları, proje tanıtım toplantılarının yanı sıra adayların katıldığı televizyon programları da halk tarafından ilgi ile izleniyor.

Bu bağlamda ben de CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Ayşe Ünlüce’nin sahadaki çalışmalarının bir bölümüne katılma olanağı buldum.

Öncelikle belirteyim, Ayşe Ünlüce kent merkezinde olduğu gibi kırsaldaki ilçelerde de çok büyük ilgi ile karşılanıyor.

Kadınların kendisine çok daha sıcak bir yaklaşım içinde olduğu söylenebilir.

ESMEK (Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat, Meslek, Eğitim Kurumları)’te sunulan hizmetler dolayısıyla kadınlarla sıkı bir bağ kurmuş.

Kadın emeğine değer veren, üretimden yana olan yönetim anlayışı da yöredeki kadınlarda karşılık bulmuş görünüyor.

Diğer yandan kent içindeki esnaf ziyareti sırasında gelinlik mağazası sahibi olan bir kadının 16 kadına evde iş vererek ev ekonomisine katkıda bulunduklarını öğrenmekten duyduğu mutluluk görülmeye değerdi.

Ünlüce’nin STK’larda ve Belediyede genel sekreter olarak görev yaptığı dönemde çok sayıda proje ile kadınlara dokunmuş olması ‘kadın aday kimliğini’ çok daha güçlü hale getiriyor.

Enerjisi çok yüksek, her dakikası dolu bir programı uygulamasına karşın kendisiyle konuşmak isteyen, sorun ve öneri ileten herkesi ilgiyle dinliyor, notlar alıyor.

Ziyaretler sırasında iletilen konular ve talepler danışmanları tarafından da takip ediliyor.

Bazen de görüşme devam ederken ilgili kişilere telefon ederek sorunların çözülmesini, soruların yanıt bulmasını sağlıyor.

Özetle çözüm odaklı çalışıyor.

Çocuk, genç, yaşlı herkesle samimi ve güler yüzlü bir iletişimi var.

Kendisine destek verip vermediğine takılmadan karşılaştığı herkese saygılı bir şekilde iyi dileklerini iletiyor.

Sorunlar ve Belediyeden talepler konusunda ise klasik siyasetçilerde hiç alışık olmadığımız şekilde fazlasıyla ‘dürüst’ bulunduğu söylenebilir.

Gelişi güzel vaatte bulunmuyor, gerçekçi yaklaşım sergiliyor.

Halkla ya da muhtarlarla buluşmalarında belediyecilik deneyiminin çok pozitif bir etki bıraktığını söylemek mümkün.

Diğer rakiplerine karşı en önemli avantajının tartışmasız bir şekilde “Belediyeciliği iyi bilmesi ve konulara hakim olması” olduğu söylenebilir.

Kırsaldaki mahallelerde muhtarlarla yapılan toplantılarda tarımsal üretime yönelik destekler, zeytincilik, ipekböcekçiliği gibi birçok proje ile ilgili en güncel bilgileri aktarması,

Yine kırsaldaki yol, kanalizasyon, ulaşım konusundaki talepler ile ilgili de zamanlama ve Belediye bütçesine bağlı ayrıntılı bilgiler paylaşması üzerinde durulmaya değer.

Kent içindeki bisiklet yollarının arttırılmasını isteyen bir vatandaşa, güzergahı ilgili STK’larla birlikte belirlenen 72 km.lik bisiklet yolu ihalesi için hazırlıkların tamamlandığı bilgisini vermesi de güzel bir müjde sayılabilir.

Ayşe Ünlüce’nin adaylığının açıklanmasından sonra ‘kentte tanınmadığı’ yönünde eleştiriler yapılmıştı.

Gelinen noktada kurumsal ziyaretler ve yoğun saha çalışmaları sonucunda çok önemli bir yol alınmış durumda.

Eskişehir halkı Ayşe Ünlüce’yi tanımaya, tanıdıkça sevmeye devam ediyor.