Avusturya Dışişleri Bakanlığı, İran, Irak ve Lübnan'a yönelik savaş ve çatışma dönemlerinde yürürlüğe sokulan en üst düzeyde seyahat uyarısı yaptı. İsrail'e yönelik uyarıda ise Gazze ve Lübnan sınırları için 5'inci, ülkenin tamamı için ise 4'üncü seviyede seyahat uyarısı yapıldı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İran ve İsrail arasındaki bölgedeki gerginliklerin ani bir şekilde tırmanma potansiyeli taşıdığına dikkat çekerek İran'a seyahat edilmemesi konusunda Alman vatandaşlarını uyardı.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı ise İsrail-Gazze sınırı ve İsrail'in Mısır, Lübnan ve Suriye sınırları dışındaki İsrail bölgelerine seyahat tavsiyesinin turuncu kodla değerlendirildiğini belirtti. Ancak mevcut durum nedeniyle İsrail'e yapılacak acil seyahatlerin ertelenmesi tavsiye edildi.

Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem

Fransa Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki tırmanan gerilim üzerine Fransız vatandaşlarının İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarına gitmekten kesinlikle kaçınmaları çağrısı yaptı. Tahran'daki diplomatların ve ailelerinin geri dönüşlerinin başlatılması talimatı verildi.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, İsrail ve Batı Şeria'ya seyahat etmemeleri konusunda vatandaşlarını uyardı. İtalya Dışişleri Bakanlığı ise Ortadoğu'ya yönelik zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınma çağrısı yaptı ve yerleşik vatandaşlarına konumlarını güncelleme tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi