19:15 Kültür Sanat

Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı köyünde yapılan balık mezadı 100 yıldır aynı yerde düzenleniyor. Uluabat Gölü’nde yakalanan balıklar mezatta en çok parayı verenin oluyor.

18:14 Çevre

Çöl tozlarının etkili olduğu Samsun, hafta sonuna Türkiye’nin ‘en sağlıksız’ havası ile başladı. Bakanlık tarafından yapılan uyarıda “Hassas gruplar ciddi sağlık sorunları yaşayabilir. Genel halkın bazı sağlık etkileri yaşaması muhtemeldir” ifadeleri yer aldı.

18:02 Çevre

Kars’ta geçmişte yaklaşık 182 kuş çeşidine ev sahipliği yapan Türkiye’nin 13. Ramsar alanı olan Kuyucuk Gölü tamamen kurudu. Kuruyan gölü kuşlar terk ederken, gölün etrafında bulunan sazlıklar da yakıldı.

17:00 Yaşam-Magazin

Bursa’nın İznik ilçesinde doğumda annesi ölen kuzu, Karanfil ailesinin elinde bebekler gibi büyütülüyor. Altı bezlenen 2,5 aylık Mercan, sahil gezisinde ise vatandaşların ilgi odağı oldu.

16:30 Çevre

Eskişehir Teknik Üniversitesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2023-2024 sezonunda yetiştirilen 20 bin çiçek ve 2 bin fidan kampüsü süslemeye başladı.

16:05 Ekonomi

Tepebaşı Belediyesi’nin yerel üretime ve kadınlara verdiği destekler doğrultusunda hizmete sunduğu Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

15:10 Gündem

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Eskişehir Ticaret Odası (ETO), TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğinde “Eskişehir Kadın Kooperatifleri Tecrübe Paylaşımı Etkinliği” düzenlendi.

14:50 Gündem

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ve beraberindeki gönüllüler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye tebrik ziyaretinde bulundular.

14:30 Sağlık

Türk Kızılay Eskişehir daha dirençli bir toplum haline gelebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Eskişehirlilere ilk yardım eğitimleri vererek ani müdahale gereken durumlarda müdahale edecek kişi sayısını arttırmaya çalışan Türk Kızılay Eskişehir ilk yardım merkezi Türkiye de en çok ilk yardım eğitimi veren 3. Merkez oldu.

14:01 Çevre

Eskişehir’in de içerisinde bulunduğu bölgede hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece artması, akşam ve gece saatlerinde ise kentin kuzeydoğu bölgesinde sağanak yağış olması bekleniyor.