Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, 60 milyondan fazla seçmenin oy kullanması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda YSK tarafından yapılan açıklamada, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımının tamamlandığı belirtildi.

35 il için toz taşınımı uyarısı! 35 il için toz taşınımı uyarısı!

Seçmen kağıdını alamayanlar, sandık başında "nüfus cüzdanı" veya "sürücü belgesi" gibi resmi kimlik belgeleriyle oy kullanabilirler. Seçmen bilgi kağıdı, oy kullanmak için zorunlu değildir, ancak oy verme işlemini hızlandırmak için yardımcı olabilir.

Özetle, seçmen kağıdını alamayanlar resmi kimlik belgeleriyle oy kullanabilirler ve seçmen bilgi kağıdı olmadan da oy kullanılabilir. Ancak, seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılması durumunda oy verme işlemi biraz daha uzun sürebilir.

Thumbs B C 0D07414A698F539Bda045Ecbcef7Dc7D

Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Seçmen bilgi kağıdı, oy kullanmak için zorunlu değildir. Ancak, oy kullanırken seçmenlerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerdir. Seçmen bilgi kağıdıyla gelmeyen seçmenler, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini e-Devlet, YSK'nın internet sitesi, mobil uygulaması veya çağrı merkezinden öğrenebilir ve oylarını kullanabilirler.

Kaynak: Haber Merkezi