Kiraz, içerdiği B, C, ve K vitaminleri ile magnezyum, manganez ve bakır gibi mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt sağlığını destekler.Antioksidanlar açısından zengin olan kiraz, özellikle antosiyaninler ve fenolik bileşikler içerir. Bu bileşikler vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltabilir ve kronik hastalıkların riskini azaltabilir.

Evlenirken çekim yaptırmayı düşünenler bu noktalara dikkat etmeli! Evlenirken çekim yaptırmayı düşünenler bu noktalara dikkat etmeli!

Ayrıca, kirazın anti-iltihap özellikleri, özellikle osteoartrit ve gut gibi iltihaplı durumları yönetmeye yardımcı olabilir.Kalp sağlığı için de faydalı olan kiraz, potasyum, lif ve C vitamini bakımından zengindir. Potasyum kan basıncını düzenlerken, lif kolesterolü düşürür ve kalp-damar hastalıklarının riskini azaltabilir.Egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarını ve hasarını azaltmaya yardımcı olabilecek anti-iltihap özelliklerine sahip olan kiraz, aynı zamanda osteoartrit gibi eklem rahatsızlıklarının semptomlarını hafifletebilir.

Kirazın içerdiği melatonin hormonu, uyku düzenini ve kalitesini iyileştirir. Bu da uykusuzluk veya uykusuzlukla mücadelede etkili olabilir.Son olarak, lif bakımından zengin olan kiraz sindirim sağlığını destekler ve kabızlık riskini azaltır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.Kirazın bu sağlık faydaları, onu yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri yapmaktadır.


 

Kaynak: Haber Merkezi