Metin Ünlü/Eskişehir'in Sesleri Kentimiz, her konuda olduğu gibi müzik konusunda da adından sıkça söz ettiren bir yer. Özellikle gençlerin canlı müzik sever kimlikleri, zengin bir müzisyen yelpazesinin oluşmasını sağlıyor. Bu yelpazede öne çıkan müzik gruplarından Set, 8 yıllık istikrarlı geçmişiyle gönüllere çoktan taht kurmuş bile.Set grubu vokalde Murat Yapıcı, gitarda Özcan Yapıcı, bas gitarda Durmuş Kızak, klavyede Burak Ceberut ve davulda Ufuk Bulut isimlerinden oluşuyor. 2009 yılından önce Akademik Uyarı adıyla rock ve metal müzik ağırlıklı repertuarıyla tanınan Set, şimdilerde hem kendi besteleri hem de güncel şarkılardan bir repertuarla; sadece Eskişehir'de değil Ankara, Isparta ve Antalya'da da kentin adını her yere duyuruyor. Özcan Yapıcı'dan grubun kuruluşu ve bugüne kadarki sürecini dinliyoruz:

Grup olarak müziğe nasıl başladınız?

2006 yılında Akademik Uyarı adıyla Murat hariç farklı arkadaşlarla bir grup oluşturduk. O zamanlar metal müzik ağırlıklı bir repertuarla Eskişehir'de sahne almaya başladık. Hem yerli hem de yabancı şarkılarla güzel bir çizgi yakaladık. 2009 yılına kadar sabit sahnemize devam ettik. O tarihten sonra kendi şarkılarımızı da içerisine katarak kendi tarzımızın şekilllendiği Set ortaya çıktı.

Set kurulduktan sonra tarzınızda ne gibi değişiklikler oldu?

Aslında tarz olarak radikal bir değişim olmadı. Çünkü hali hazırda oturmuş bir sahne duruşumuz ve konseptimiz vardı. Biz bunun üzerine yenilikler getirerek ilerledik. Örneğin, farklı sahne konseptleri yapmaya başladık. Baretlerle ve tulumlarla, bazı şarkılarda varil ve araba jantının sesini hem sahneye hem de müziğimize ekledik. Yeniliklerimiz hala devam ediyor.

Sahne konsepti, algı açısından önemli bir konu. Yeni konseptleriniz nelerdir?

Öncelikle güzel bir sahne dekoru oluşturarak, sanki bir film setindeymiş gibi görsellik kazandırdık. Yaklaşık bir yıl böyle devam etti. Daha sonra film konseptleri başladı. Guguk Kuşu filminin kıyafetleriyle sahne aldık. Bunu süper kahramanlar takip etti. Şimdilerde ise pijama konsepti ve yeni başladığımız 'Ne koydun kafana' adlı bir kıyafet şekli ile sahnedeyiz.

Eskişehir dışında nerelerde sahne alıyorsunuz?

Başladığımız günden beri hem Akademik Uyarı hem de Set olarak pekçok kentte konser verdik. Ankara ve Isparta'da haftalık programlarımıza devam ediyoruz. Burada Çarşamba ve Cumartesi iki farklı mekanda sahne alıyoruz. Bunun dışında İzmir, Aydın, Çanakkale, Antalya hatta Erzincan'a bile gittik. Konser dışında hem yerelde hem de ulusaldaki televizyon kanallarında müzik programlarına katılarak performans sergiledik.

Albüm çalışmaları var mı? İlerleyen süreçte dinleyicilerinizi ne gibi sürprizler bekliyor?

Önümüzdeki yıl bizim için albüm zamanı olacak. Hali hazırda kaydettiğimiz, bize ait şarkıların ağırlıkta olduğu bir albüm olacak. Geçen 8 yılda çok güzel bir dinleyici kitlemiz oluştu. İlk günden bugüne bizimle birlikte bulunan dinleyicilerimiz var. Onlara dinleyici değil dostlarımız diyoruz artık. Sadece Eskişehir'de değil diğer kentlerde de kentin adını hafızalara kazıttık. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan dinleyicilerimize teşekkür ediyoruz. Her zaman dediğimiz gibi, buyurun gelin müziğimizi yapalım, hep birlikte eğlenelim.
Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR