Tavuklu Sebzeli Çorba

Tereyağında sahteciliğe son: Yeni kriterler yolda! Tereyağında sahteciliğe son: Yeni kriterler yolda!

Malzemeler:

-2 adet tavuk göğsü (kemiksiz)
-1 adet orta boy soğan
-2 diş sarımsak
-1 adet havuç
-Yarım su bardağı pirinç veya tel şehriye
-Tuz
-Karabiber
-Taze maydanoz
-Limon dilimleri (isteğe bağlı)

Yapılışı:

-Tavuk göğüslerini iyice yıkayın ve bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tavukları iyice pişene kadar kaynatın.Tavuklar pişerken, soğanı doğrayın, havucu rendeleyin ve sarımsakları ezin.

-Başka bir tavada biraz yağ ile doğradığınız soğanı ve rendelediğiniz havucu soteleyin. Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
Pişen tavukları sudan çıkarın, didikleyin ve tavuk suyunu süzgeçten geçirerek temiz bir tencereye alın.Süzülen tavuk suyunun içine sotelediğiniz sebzeleri ve pirinci veya şehriyeyi ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

-Sebzeler ve pirinç (veya şehriye) yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatın.Ardından didiklediğiniz tavukları çorbaya ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın.

-Servis yapmadan önce üzerine taze doğranmış maydanoz ve isteğe bağlı olarak limon dilimleri ekleyerek sıcak servis yapın.
Bu lezzetli ve besleyici çorba, soğuk kış günlerinde hem vücudu ısıtacak hem de bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi