59 yıllık geçmişiyle Türk futbolunun lokomotiflerinden olan Eskişehirspor, tarihinin en sıkıntılı döneminden geçiyor.  2015-2016 sezonunda Süper Lig'i 17'inci tamamlayarak TFF 1. Lig'e düşen Kırmızı Şimşekler’in, o tarihten bu yana yüzü bir türlü gülmüyor. 

8 sene içinde geriye gittik

2020-2021 sezonuna kadar 1.Lig’de mücadele veren Eskişehir temsilcisi önce 2. Lig'e, 2021-2022 sezonunda ise 3. Lig'e  kadar düştü. TFF 3. Lig'de iki sezon sonunda  tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig’e kadar düşen  Anadolu Efsanesi,  böylece sekiz sene içinde profesyonel liglere veda etmiş oldu.

Es-Es taraftarıyla son kez buluşacak Es-Es taraftarıyla son kez buluşacak

Yine hüsran

Bölgesel Amatör Lig’de ise bu sezon ilk kez mücadele eden Eskişehirspor, şampiyonluk parolasıyla başladığı zorlu lig maratonunda yine camiayı hüsrana uğrattı. Ligin bitimine 3 hafta kala lider Polatlı Belediyespor’un 8 puan gerisine düşerek  şampiyonluk yarışına havlu atan  Es-Es, kalan üç maçında ise prestij kovalayacak. 

Sahipsizliğin kurbanı

Son 9 yılını küme düşerek geçiren Eskişehirspor, bu süreç içinde sahipsizliğin kurbanı oldu. Takımın  başkanlık koltuğuna oturan kişiler ya günü kurtardı,  ya da kendi menfaatlerini…Özelikle taraftarlar  tarafından şehre yapılan destek çağrısı bir türlü karşılık bulmadı.  Bulsa da verilen destek  sözleri  ne yazık ki lafta kaldı. Gelinen noktada ise  Eskişehirspor ve taraftarı acı çekmeye devam etti.  

Kaynak: Haber Merkezi