Uraloğlu, yapılan yüksek standartlı yol çalışmalarıyla Türkiye'nin dört bir yanında konforlu ve güvenli ulaşımı sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, vatandaşların artık tercihlerini karayollarından yana kullandığını da dile getirdi.

Ülke genelinde ölçümlenen trafik hacimlerinin en yoğun olduğu bölgelerin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olduğunu belirten Uraloğlu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafik hacminin 240 bin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ise 190 bin olduğunu açıkladı. Ayrıca, İstanbul-Tekirdağ Devlet Yolu gibi önemli güzergahlarda da yüksek trafik yoğunluğunun yaşandığını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde trafik hacminin arttığına dikkat çekerek, özellikle Ankara Havalimanı'na erişimi sağlayan güzergahta ve Ankara şehir içi trafiğinde önemli artışlar olduğunu aktardı.

Türkiye'nin doğum istatistikleri açıklandı! Türkiye'nin doğum istatistikleri açıklandı!

Karayollarının genişlemesi ve modernizasyonuyla birlikte, trafik hacmindeki artışın da gözlemlendiğini belirten Uraloğlu, bu durumun Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağladığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, gelecek dönemde de vatandaşların daha güvenli ve konforlu yolculuk yapabilmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi