B A Ş K A N-8

Bu zorlu deplasman ve atmosferde galip gelmenin çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Özsarı,  “Kazandığımız için çok mutluyuz. Bizim bu sahadan alacağımız puan vardı. En son lig maçında 90+8  penaltıdan yediğimiz gollere rakibimize mağlup olmuştuk. Bizim onlardan bir alacağımız vardı. Bugün onu kendilerinden tahsil ettik. İnşallah diğer turları da en iyi şehrimize  iyi bir play-off turları yaşatıp, 2.Lig’e çıkmak istiyoruz. 2. Tur oynayacağımız ilk maçımıza buradan Eskişehir halkını ve Eskişehirspor taraftarını davet ediyoruz. Efeler ile sahamızda oynayacağımız ilk maçı taraftarımızın desteğiyle kazanıp avantajlı skoru yakalamak istiyoruz. 

‘BU TAKIM HER ŞEYİ HAK EDİYOR’

Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü Teknik Direktörü Engin Çalışır, 1-0 kazandıkları Karşıyaka maçını değerlendirerek, bu takımın her şeyi hak ettiğini vurguladı. Maça çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Çalışır, “Bu maça takım  olarak çok iyi hazırlandık Lig’de son 4 hafta mağlubiyet almadık. Son iki  maçta gol bile yemedik. Takımımız üstüne koyarak gidiyor. Oyuncularım saha içerisinde çok özverili mücadele ettiler. Oyunun her anından konsantre oldular. Özetle  buradaki aile ortamı tek vücut ve tek yumruk olmamıza sağlıyor. Buda aldığımız güzel sonuçlara yansıyor” dedi.

Sivrihisar'da voleybol turnuvası Sivrihisar'da voleybol turnuvası

İKİ AYAKLI BİR MAÇ

2.Tur da karşılaşacakları Efeler  maçına da değinen Çalışır, “Biz bugüne kadar her rakibi yene bilecek bir futbol  ortaya koyduk. Şimdi iki ayaklı bir maç oynayacağız. İnşallah Eskişehir’de avantajlı skoru alıp, Efeler’de de o skorun avantajıyla bu turu da  geçeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi’nin yetenekli oyuncusu Umut Akpınar, Karşıyaka maçı sonrası iddialı konuştu. Takım içindeki arkadaşlığa değinen Akpınar, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Çok iyi hazırlandık. Karşımız da büyük bir camia vardı. Onlara tabi ki de saygımız sonsuz.  Ama biz bugün yüreğimizle çıkıp oynadık. Elimizden gelen her şeyi yaptık.  Takım içinde çok iyi bir arkadaşlığımız var. Biz bunu sahaya yansıttığımız müddetçe  önümüzde kimse duramaz. Bugün de Karşıyaka’yı yenerek çok büyük bir engeli atlamış olduk. İnşallah finale kadar böyle devam edeceğiz. Hedefimiz 2. Lig’e çıkmak” dedi. 

Anadolu Üniversitesi’nin  başarılı savunma oyuncusu Rıdvan Coşkun, 1-0 kazanılan Karşıyaka maçına dair değerlendirme de bulundu. Hep birlikte başarmaya devam edeceklerini ifade eden Coşkun, “ Hep birlikte başaracağız demiştik sezon başında ve hep beraberde başaramaya devam ediyoruz. Bundan sonrası için yolun daha güzel olacağına inanıyoruz. Birlikte olduğumuz sürece takımın ruhunu saya koyduğumuz sürece takımların, camiaların ve armaların bir anlamı yok. Yürekli onalar kazanıyor” ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü  takım  kaptanı Ali Fırat Kasap, Karşıyaka maçına değinerek, “ Bugün sahada inanmışlar ordusu vardı” dedi. Kendileri adına stresli bir maç olduğunu belirten Kaptan Ali Fırat, “Bizim için stresli bir maçtı. Ama bugün buradan galip geleceğimize inanıyorduk. Bugün sahada inanmışlar ordusu vardı.  Yürek ve karakter ortaya koyduk. Bu maçı böyle alabilirdik. 1-0’da kazandık. Bundan sonra Efeler maçını düşüneceğiz. Bu maçta da Eskişehir halkının ve Eskişehirspor taraftarının desteğini bekliyoruz” dedi.

FİNALE YÜRÜMEK İSTİYORUZ

Zorlu Karşıyaka deplasmanında galibiyet golümüzü atan İbrahim Zeytini, finale kadar yürümek istediklerini dile getirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Zeytin, “Kafa kafaya giden bir oyun da benim attığım golle kazandık ve çok mutluyuz.  Karşıyaka’yı geçtik, Efeler’i de geçmek istiyoruz. İçer de oynayacağımız ilk maçta avantajlı skoru alıp, daha sonra finale kadar yürümek istiyoruz” dedi.

BİLAL CEYLAN RAKİP OLDU

Eskişehirspor altyapısından yetişen ve şimdiler de Karşıyaka formasıyla liglerde ter döken Bilal Ceylan,  Eskişehir ekibine rakip oldu. Maç öncesinde Eskişehirli meslektaşlarıyla hasret gideren 20 yaşındaki kanat oyuncusu, Anadolu Üniversitesi önünde alınan 1-0’lık yenilgi sonrası ise büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Karşıyaka Yönetimi  2. Lig'e Yükselme Play-Off maçları öncesi ‘Şampiyonlukta sen de ol’ sloganıyla prim kampanyası başlamıştı. Play-Off 1. Tur mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Üniversitesi’ne 1-0 kaybederek 2. Lig umutları suya düşen İzmir ekibi için toplanan 15 milyon TL’lik primde adeta kursaklarına kalmış oldu.

Kaynak: Spor Servisi