Uluslararası Çin Dili Günü'nde konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Çin Dili Günü çerçevesinde hem Çin dilinin hem de mutfağının önemini vurgulayarak binlerce yıllık geçmişe ve zengin bir mirasa şahitlik ediyor olacağız. Dillerin ve yemeklerin insanları bir araya getirişi ve kültürel alışverişi teşvik etmekteki yeri çok büyük. Bu etkinlik sayesinde de Türk ve Çin kültürünün kaynaşmasına yardımcı olacağız” dedi.

Tarihi Gölyazı’da 100 yıllık balık mezadı Tarihi Gölyazı’da 100 yıllık balık mezadı

Bağları kuvvetlendirmeliyiz

Çin Kültür Ataşesi Zhou Meifen Anadolu Üniversitesi'nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ataşe Meifen, “Bugünkü etkinlik ile Türk ve Çin medeniyetleri arasındaki bağı kuvvetlendirmekteyiz. Zaten yüzyıllardan beri Çin ve Türkiye arasında iletişim ve dostluk süregelmekte ve bunlar bizim için çok değerli. Daha fazla insanın değerlerini, kültürlerini öğrenmek için bu tarz etkinlikler önemli bir yere sahip” dedi. 

A W190447 01

Uluslararası Çin Dili Günü Etkinlikleri açılış konuşmalarının ardından Turizm Fakültesi Fuaye Alanı'nda gerçekleştirilen Çin Dili ve Kültürünün Tanıtımı ile devam etti.  Uygulamalı mutfak atölyesi, tadım ve sertifika töreni ile sona erdi.

Editör: Sakarya Gazetesi