Doğru şarj cihazını kullanın: Orijinal şarj cihazınızı veya cihazınızın belirttiği özelliklere sahip bir şarj cihazını tercih edin. Yanlış şarj cihazları pil sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Pilin tamamen boşalmasını beklemeyin: Eskiden yaygın olan bu uygulama artık gerekli değil. Modern lityum iyon piller düzenli aralıklarla şarj edilmelidir. Pilin tamamen boşalması, pil sağlığı için zararlı olabilir.

Aşırı şarjdan kaçının: Telefonunuzu aşırı şarj etmek, pilin ömrünü kısaltabilir. Pilin tam doluluk oranına ulaştığında şarjı çıkarın veya cihazınızın "pil sağlığı" özelliğini kullanarak aşırı şarjı önleyin.

Sıcak ortamlardan kaçının: Telefonunuzu sıcak ortamlarda şarj etmek, pil sağlığına zarar verebilir. Mümkünse cihazınızı serin bir yerde şarj edin.

Düzenli şarj edin: Pilinizin seviyesi %20 ila %80 arasında tutulmaya çalışın. Tamamen boşalmasını beklemek yerine düzenli aralıklarla şarj edin.

İnsansız Nano Helikopter Türk ordusuna güç katacak İnsansız Nano Helikopter Türk ordusuna güç katacak

Uzun süreli saklama için pil seviyesi: Eğer telefonunuzu uzun süre kullanmayacaksanız, pil seviyesini %50 civarında tutun. Cihazı serin ve kuru bir yerde saklayın.

Hızlı şarj özelliğini akıllıca kullanın: Hızlı şarj özelliğini gerektiği zamanlarda kullanın. Sürekli hızlı şarj özelliğini kullanmak pilin sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Kaynak: Haber Merkezi