Motivasyon ne kadar da önemli hayatımızda...
Bir hedefe ulaşmak için, içimizden gelen o müthiş enerji...
Ama motivasyon için gerekli unsurlar herkes de farklılık gösterir. Bunu da tetikleyen; değerlerimiz, kişiliğimiz ve karakterimizdir. Her birimiz faklılıklarımızla hayata renk katıyoruz. Kimimizi güzel bir söz, gülümseme tatmin eder, kimimizi başarı, iş, para, güç tatmin eder. Her birimizin öz değerleri farklıdır. Bunların bilincinde olduğumuzda işte mutluluğa ulaşmamız için gerekli motivasyon unsurlarının da farkında olmuş oluruz.
Örneğin; işyerinde ücret yokluğu motivasyonu düşürüyor ama ücretin varlığı insanı motive etmiyor!
Bir bireyi motive etmek için gerekli olan unsurlar nelerdir?
Standart çalışma şartları, fiziki koşullarının uygunluğu, ücret, tatiller, sosyal aktiviteler, takdirler, ödüller, işyerindeki ilişkiler, arkadaşlıklar, piknik organizasyonları vb…
Yönetilmesi zor kişilik yapısına sahip ve zekâ seviyesi yüksek bireyleri motive etmek için neler yapılabilir? Doğru motivasyon kaynaklarıyla şirket için çok verimli olabilecekken bu kişiler, yanlış politikalarla rakip firmaya gidiyorlar. Bu noktada Motivasyon Zekâsı kavramından bahsetmek istiyorum. 
Motivasyon Zekâsı: kişinin kendisini bir hedef doğrultusunda eyleme geçirebilme ve bu hedef doğrultusunda çabasını kararlılıkla sürdürerek sonuç alıncaya kadar motivasyonunu etkin şekilde yönetebilmesiyle ilgili zihinsel ve davranışsal kapasitesi“ ni ifade eden bir kavramdır.

Bazı insanlar hızlıca karar verir ve harekete geçerler, fakat bunu kararlılıkla sürdüremezler. Bazıları ise, başlamakta ve eyleme geçmekte zorlanırlar; ama bir yola kesin karar verirlerse o yoldan dönmezler. Kişinin işe başlarken kendi kendisini işi bitirme adına motive edebilmesi de bir marifettir! 

Bazen bizi yolumuzdan çeviren dış unsurlar olabileceği gibi kendimiz de enerjimizi bitiriyor olabiliriz. Ama kararlı olursak bu durumu atlatabiliriz. Olumsuzluklar bizi daha da fazla motive edebilir. Engeller Fırsata çevrilmelidir. Her zaman karşımıza bizlere engel olmak isteyecek, enerjimizi emip tüketecek hatta kıskananlar olacaktır. Dışa bağımlı bir motivasyon her olumsuzlukla dibe çekilmektedir. Öncelikle yapmamız gereken kendimizi tanımak ve bizleri nelerin motive ettiğini öğrenmektir. Örneğin; takım çalışmasından mı yoksa bireysel çalışmadan mı mutlu ve başarılı oluyorsunuz? Her ay düzenli ücret artışını herkes beğenir ama siz başka bir birime terfi mi istiyorsunuz? Ya da hafta sonu tatilinde evinizde sessiz sakin vakit geçirmek mi, arkadaşlarınızla sinemaya gitmek mi? Verilebilecek çok sayıda örnek var. Bunları sizlerde şimdi kendinize uygulamaya başlayın ve sorgulayın. 

Ne beni mutlu ediyor? 
Ne beni motive ediyor? 

Yüksek bir motivasyon zekası düzeyine sahip bireyler için şu şekilde bilimsel bir sıralama mevcut; 
•    Zor durumlarda kalsalar bile hedefleri doğrultusunda kendilerini harekete geçirmeyi başarırlar ve bu doğrultuda kararlılıkla çaba gösterirler. Sonuçta eylemlerinden mutlaka sonuç alırlar,
•    Değerlerinin ve amaçlarının farkındadırlar,
•    İyimser ve pozitif bir kişilik yapısına sahiptirler,
•    Bir üzüntü ya da tehlike durumuyla pozitif bir şekilde başa çıkma becerisi gösterirler,
•    Hedef yönelimli hareket etmekte ve bu hedeflere ulaşmaya yönelik planlar yapmakta etkindirler,
•    Bir hedefi başarma konusunda yeteneklerine güven duyarlar!

Motivasyon Zekası da diğer zeka türlerinin çoğunda olduğu gibi geliştirilebilir. Ancak IQ ve EQ (Duygusal Zeka) gibi motivasyon zekasına da önem verilmez ise yerinde sayar ve zamanla körelir. Dolayısıyla; özel ve iş hayatında mutsuzluk, olumsuzluk, tatminsizlik ve içsel çatışmalar kaçınılmaz olur. 
Stres yüklü hayatlarımızı düşününce motivasyon kaybı zaten kaçınılmaz. Ama bununla mücadele etmekte gene kendi elimizde!!!

                                        

EBRU EMRE