30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıldönümü ülkemizin bir çok kentinde olduğu gibi kentimizde de binlerce kişinin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla kutlandı.

Zafer Alayına bayraklarıyla, meşalelerle, ışıklarıyla katılan Eskişehirliler bitiş noktası olan Vilayet Meydanında tarihe geçecek ışıklı muhteşem bir tablo oluşturdular.

Karanlıkların kuşatması altındaki ülkemizin geleceği için umutların tazelenmesini sağladılar.

Hep bir ağızdan marşlar söyleyerek büyük Atatürk’ün huzurunda, Cumhuriyete bağlılıklarını ortaya koydular.

Böylesine görkemli bir etkinliğe öncülük eden kuruluşlar, bu hayali gerçekleştirmek için günler öncesinden çalışmaya başladı.

Türk İş Bölge Temsilcisi Nejat Başkan başta olmak üzere, Tek Gıda İş, Şeker İş, Çimse İş, Kristal İş, Harb İş, Teksif İş Başkanlarının yüksek enerjisi çalışmalara her aşamada olumlu katkılarda bulundu.

Emekli Astsubaylar Deneği her zaman olduğu gibi maddi ve manevi desteğini esirgemedi.

Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Vatan Partisi el ilanlarının dağıtımı ve afişlemede yoğun katkıda bulundu.

Talat Paşa Kolitesi Temsilcisi Nedim Yurtsever, meşale ve ışıklı malzemelerin sağlanmasında ve yürüyüşün saha organizasyonunda ekip çalışmasının en güzel örneklerini sergiledi. Eskişehir Kadın Platformu Yürütme Kurulu adına Aynur Saraç çalışmaların takipçisi ve destekçisi oldu.

Etkinliğe kurumsal önderlik yapan ADD, ÇYDD ve Eğitim İş, yürüyüş için gerekli izni alarak çalışmalara başladı.

Amaç, her yıl Cumhuriyet Bayramlarında olduğu gibi halkın yoğun katılımıyla Parti veya Dernek flaması olmaksızın sadece Türk bayraklarıyla yapılacak bir yürüyüşe öncülük etmekti.

Bu kapsamda, hazırlık toplantısına davet edilen ancak toplantıya katılmayarak kendisi yürüyüş yapma kararı alan CHP İl Başkanlığı düzenleyici kuruluşlar tarafından ziyaret edilerek, partili partisiz herkesin katılımına açık birlikte yürüyüş yapma konusunda ikna edilmeye çalışıldı.

Ancak CHP İl Başkanı, kendilerinin parti flamalarıyla yürüyüş yapmakta kararlı olduklarını ifade ederek Atatürkçü, Cumhuriyete bağlı ancak CHP üyesi olmayan kesimleri dışlayıcı bir tavır sergiledi.

Bu görüşmeden itibaren düzenleyici STK’lar bir durum değerlendirmesi yaparak aynı gün bir saat arayla iki yürüyüş yapmak yerine içeriği Zafer Alayı olan bir etkinlik için yoğun çaba harcamaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’ndeki özverili kadrolar tanıtım için gereken katkıyı yaptılar.

OHAL yasası geçerli olduğu için Kamu yönetimini bilgilendirme çerçevesinde görüşmeler yapıldı.

Emniyetin yapıcı tavrı ve Valinin Eskişehir halkının beklentilerine uyum gösteren sağduyulu kararı görkemli buluşmanın güvenli geçmesinin ortamını hazırladı.

Sesli duyuru aracına refakat eden Cihan Hoca kenti sokak, sokak dolaşarak etkinliğin duyurulmasını sağladı.

Yerel yazılı, görsel ve internet medyası düzenleyici kuruluşların basın açıklamalarına iyi bir şekilde yer verdi.

Atatürk’e ve Cumhuriyete bağlı duruşu ile Kanal 26 yönetimi hazırladığı mini klip, program ve haber desteğiyle Zafer Alayının Eskişehirlilere yaygın bir biçimde duyurulmasını sağladı.

Sosyal medya, oluşturulan etkinlikler ve klip aracılığıyla etkin bir şekilde kullanıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, TMMOB’a bağlı Odalar, hepsinin ismini sayamayacağım çok sayıda Dernek ve Vakıf, üyelerine mesaj göndererek etkinliği geniş bir şekilde duyurdular.

Es Es bando, etkinliğe çok güzel bir renk kattı.

Çaldıkları marşlarla duygularımızın dolup taşmasına, içimizdeki Cumhuriyet sevdasının bir arada paylaşılmasına aracılık etti.

Eskişehir Milletvekili Utku ÇAKIRÖZER, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ATAÇ, Han Belediye Başkanı Erdal ŞANLI başından sonuna kadar halkımızla birlikte yürüyerek Zafer Alayı coşkusuna ortak oldu.

Böylesine yoğun bir hazırlık döneminden geçen etkinliğin bitişinde, ADD, ÇYDD ve Eğitim İş’in Başkanları (Azmi KERMAN, Sevgi AKMEN, Ebru SUNGAR) olarak, Eskişehir halkının duygularının sözcüsü olmaya çalıştık.

Teşekkürler Eskişehir…

Bir kez daha ülkemizin geleceğine sahip çıkmanın en güzel tablosunu sergilediniz.