Türkiye bir süredir tuhaf cinayetler serisi ile karşı karşıya. Ülkede 90’lı yılları aratmayan hatta çok daha tehlikeli, daha gün yüzünde yaşanan bir mafya iklimi mevcut. Güpegündüz sokak ortalarında ve ünlü restorantlarda cinayetler işleniyor. Ülkenin gündemi baş döndürücü bir hızla değişiyor. Bu yüzden ne kadar önemli olsa da bu olayları takip etmek mümkün olmayabiliyor. Peki nedir bu olaylar? Tekrar bir bakalım,
7 Nisan 2019’da, İstanbul Kadıköy'de, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin kızı ve şoförünün öldürülmesinde azmettirici olarak aranan firari İlhan Üngan, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.
AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, 31 Mayıs 2019 Cuma günü evinde uğradığı saldırı sonucu öldürüldü. Ahmet Kurtuluş Fetö Borsası davasında sanıktı ve itirafçıydı. Sedat Peker, cinayetin ardından “Yüksek mevkideki bürokratların ve siyasilerin kurtarılabilmesi için Ahmet Kurtuluş’u öldürttüler” iddiasında bulunmuştu.
19 Ağustos 2020’de Azeri suç örgütü lideri 'Lotu Quli' lakaplı Nadir Salifov, 21 Ağustos 2020'de Antalya'da bir otelde öldürüldü. Sedat Peker, Nadir Salifov’un Türkiye’de bir polisi öldürdüğünü ve bu sebeple sınırdışı edildiğini iddia etmişti.
20 Aralık 2021’de Kadıköy Kalamış'ta bulunan lüks restoranda iki farklı grup arasında çıkan silahlı çatışmada 7 kişi vuruldu, 2 kişi öldü. Saldırıda hayatını kaybedenlerin bir dönem Susurluk Dosyası'nda hükümlü eski Özel Harekat Polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve emekli polis memuru Şahin Aslan olduğu ortaya çıktı. Çatışmanın, bir mega yat ve gayrimenkulün satış tahsilatıyla ilgili olduğu iddia edildi.
30 Aralık 2021’de Almanya'da yaşayan Kırşehir'li iş adamı ve Kırşehir Belediyespor Başkan adayı Taner Ay, Bulgaristan'da trafik kazası geçirerek yaşamını yitirdi. Ay’ın ailesi olayın kaza değil suikast olduğunu iddia etti. Taner Ay ile ilgili olarak “Osmanen Germania” (Almanyalı Osmanlılar) yöneticisi olduğu iddia ediliyordu ve Sedat PEKER’in “Metin Külünk para gönder dedi, gönderdim” dediği kişi olduğu düşünülüyordu.
27 Ocak 2022’de Alaattin Çakıcı’nın avukatı, Beşiktaş’ın eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, sahibi olduğu Cundalı Balık Restauran’da, Drej Kadir Yasak ve Ali Yasak’la yaşadığı tartışmanın ardından Kadir Yasak’ın açtığı ateşle hayatını kaybetti.
Son olarak bu hafta, Türkiye’deki yasadışı kumar ticaretini yönettiği iddia edilen ve Sedat Peker'in yayımladığı videoda Türkiye’deki etkili isimlerle birlikte kokain ticareti yapmakla suçladığı Halil Falyalı öldürüldü.
Bütün bu cinayetlerin ve Türkiye’de varlığı iyice hissedilmeye başlayan yeraltı dünyasının basit hesaplaşmaları olduğunu düşünmemek mümkün değil. Büyük ihtimalle bu hesaplaşmalar devam edecek. Bakalım ilerleyen günlerde daha ne gibi olaylara şahitlik edeceğiz.