Yıllardır izlerim, takip ederim Yaren leyleğin geliş gidişlerini, Bursa’da, balıkçı Adem Yılmaz’la Yaren’in dostluklarını.
     Dile kolay tam on yıl olmuş; her göç zamanı gelip kayığına konmuş Adem’in, Yaren leylek. Ve bu yıl on birinci kez yine yeniden buluşmuşlar.
 Türkiye'yi, “Leylek Köyleri” ağında temsil eden tek köy olan, Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç'ta, balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu, milyonların takip ettiği bir hikayeye dönüşmüş böylece.
     Adem Yılmaz birkaç gün hava koşulları nedeniyle göle açılamayınca, bu kez Yaren gitmiş onun evine, bahçesine konmuş. Orada beslemiş insan dostu, balıklarla doyurmuş onun karnını.
     Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş'in ortaya çıkardığı,  “Yaren Leylek ve Adem Amca” hikayesi, 2019 yılında, yönetmen Burak Doğansoysal tarafından filme de alınmış. Film, Prag Film Ödülleri'nde En İyi Belgesel Ödülü'nü kazanmış. Öte yandan Karacabey Belediyesi, Yaren leylek ve eşinin bulunduğu yuvanın, internet üzerinden 7 gün 24 saat canlı yayın ile seyredilebilmesi için, “www.yarenleylek.com” sitesini devreye almış. Böylece Yaren leylek, kendisini merak edenlerce de ilgiyle takip edilmeye başlanmış. 
     Bu leylekle insan dostunun hikayesi beni derinden etkiledi. Özellikle de son yıllarda, Diyojen misali elime fener alıp insan aramaya çıkmayı düşündüğüm günlerde, keşke herkeste Yaren leylek gibi vefa duygusu gelişebilmiş olsaydı diye düşünür oldum. Keşke!