Bilindiği üzere Eskişehirspor, bu sezon yaşam savaşına TFF 2. Lig'de devam ediyor. İlk haftada Bursa deplasmanında Karacabey'i iyi bir mücadele sonunda 2-1 yenen Es-Es'in Gençleri, camiadan tam not almıştı. Herkes sezona üç puan ile başlamanın sevincini yaşarken, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen haber canımızı sıktı.
***
TFF, kulüp lisansı için gerekli evrakları tamamlayan Siyah Kırmızılılar'a yine 3 puan silme cezası verdi. Aslında bu beklenen bir durumdu... Ancak bu cezanın sadece Türkiye genelinde Eskişehirspor'a verilmesi, şeffaflığı her kesimce tartışılan TFF'nin yine sorgulanmasına neden oldu...
***
Evet, Eskişehirspor yönetimi dersine çalışmamış olabilir...Peki diğer kulüpler gerçekten gerekli çalışmaları yaptılar mı?...Yoksa 37 kulübe, arkası sağlam olduğu için mi kulüp lisansı verildi? Eğer gerçekten Eskişehirspor yönetimi kulüp lisansını almak için gerekli çalışmaları yapmadıysa bu camia için kara bir leke, TFF  diğer kulüpleri kayırıp, sadece Es-Es'e ceza veriyorsa sözün bittiği yerdir.