Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu olarak her yıl iki kez gerçekleştirdiğimiz “Satın Alma Sahiplen” Pati Şenliğimiz bu sefer de yine büyük ilgi topladı, kalabalıklar doldu taştı, barınaktan gelen bebek kedi ve köpeklerimizin hepsi  olmasa sa büyük çoğunluğu sıcak birer yuva buldu.
     Hava az bulutlu, serinceydi ama yağmur yağmadı, her yıl olduğu gibi bu seferde de bizi bekledi, etkinliğimizin bitim saatinde kısa süre de olsa ıslattı toprağı.
     Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanımızın katılımları elbette onurlandırdı bizleri. Vekillerimizden en aktif ve en çok sahada, bizlerle birlikte görmeye alıştığımız CHP milletvekili Sayın Utku Çakırözer de yanımızdaydı. Kısa konuşması sırasında benimle ilgili söylediği “Eskişehir’in Sevgili Ece Ablası” sözleri gerçekten de çok hoşuma gitti. 
     Ama gerçek anlamda beni en fazla sevindiren, mutlu eden, sahiplenen canların, kucaklarda neşeyle yeni yuvalarına gitmeleri oldu elbette. Barınağa geri götürülenler için üzülmenin dışında elimizden bir şey gelmedi ne yazık ki.    
     Buradan sevgili kentimin güzel yürekli insanlarına sesleniyorum; lütfen çok rica ediyorum, bir can kurtarmayı, bir cana yuva olmayı düşünüyorlarsa, bu düşüncelerini çok geciktirmeden, ötelemeden, Odunpazarı ve Tepebaşı Hayvan Sağlık Merkezlerine giderek, o masumlardan, olanakları ölçüsünde biri ikisine yuva olsunlar. Toplu, hayvancıkların bir arada durduğu bu merkezlerde, bebek kedi ve köpeklerin mikrop kapıp yaşamlarını yitirmeleri, şaşılası bir olay değil ne yazık ki.
     Çocuklarını şenliğimize getiren anne babalara buradan minnet duygularımı gönderiyorum; onları minik patilerle tanıştırdığınız için sağ olun, var olun. Yaşamlarının geri kalan döneminde duygulu, duyarlı, sevgi dolu fertler olacakları aşikardır.
     Hayvan sevgisini tadan insan ruhu asla ne bir cana ne de doğaya kıyamaz. Kadın cinayetleri, çocuk tacizleri, orman yangınları; hep merhametsiz, hayvan sevgisinden bihaber olarak büyüyen çocukların ileriki yaşlardaki olası vukuatlarıdır.  
     Sevgi ekelim, sevgi ve güzellik biçelim. Bir dahaki pati şenliğimize bugüne kadar katılamayan herkesi şimdiden davet ediyorum. Gelin, görün, günümüzde çok da kalmayan katıksız sevgiye şahit olun.