5. Gökyüzünün, sonsuzluğun, sessizliğin, dinginliğin, serinliğin ve suyun rengi: Mavi! 
Sevgiyi temsil eden mavi rengin; hastalıkları hafifletip ağrıları dindirme özelliği olduğuna ve ses kısıklığı, guatr gibi boğazla ilgili olan hastalıkların tedavisine iyi geldiğine inanılmaktadır. Soğutucu etkisinden dolayı sakinleştirici etkisi de vardır. Telaşı ve korkuyu azaltır. İç dinginliği, sevgi, huzur, sakinlik ve barış duygularını pekiştirir. Enerjisi hayatımıza uyum, başarı ve iletişim yeteneği getirir.  
  6. Kararlılığın, sakinliğin, huzurun ve düzenin rengi: İndigo, Lacivert! 
Koruma ve gücü temsil eden lacivert rengin; lenf ve salgı bezleriyle birlikte bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Beynin her iki yarım küresinin uyumu üzerine olumlu etkisi vardır. Lacivert renginin enerjisi vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur ve  çevrenizdeki zararlı insanları uzaklaştırır. Uyum ve başarının rengidir. Sakinlik ve dingin olma duygularını pekiştirir. Üçüncü göz çakranın rengidir. 
  7. Özgürlüğün rengi: Mor! 
İyi niyeti temsil eden mor rengin; böbrek ve kalp hastalıklarının tedavisine iyi geldiğine inanılmaktadır. Alternatif tıpta, duygusal veya agresif kişilerin sakinleşme terapisinde kullanılır. Aşırı yeme isteğinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Mor insanların rüya aktivasyonunu geliştiren meditasyon rengidir. Asilliği, dengeyi, kendine güveni, sakinleştirici ve dinlendirici duyguları pekiştirir. Tepe çakranın rengidir. 
  8. Saflığın, ışığın, enerjinin rengi; Beyaz! 
Genel şifa ve korunmayı temsil eden beyaz rengin; içsel arınma, negatif enerjiden kurtulma etkileri vardır. Koşulsuz merhameti ve manevi yükselmeyi etkiler. Sezgileri  ve astral seyahat yeteneğini güçlendirir. Güven duygusunu pekiştirir. 
 
Aslına bakarsanız bütün renklerin fiziksel ve eterik bedenlerimizde birçok önemli görevi ve işlevleri vardır. 
 
Not: Burada yazılanlar bilgilendirme amaçlıdır, hiçbir şekilde teşhis veya tedavi niteliği taşımaz. Herhangi bir sağlık sorununuz olduğunda lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.