Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı şerife ulaşmış bulunmaktayız Şüphesiz. Ramazan ayının gelmesiyle tüketicilerimiz Ramazan alışverişlerine yöneldi Alışverişlerde dikkat edilmesi gerekenler: Ramazan ayında gıda tüketimi normal günlere göre artış göstermektedir. Bu nedenle bilhassa temel gıda alışverişelerdi dikkat etmemiz gereken hususlar şunlardır. Gıda alımlarında mutlaka ürünlerin son kullanma tarihine bakmalıyız. Alışverişlerde etiketsiz ve ambalajsız ürün satın alınmamalı, et ve et ürünlerinin sağlık kontrolünün yapıldığına ilişkin damgalı olmasına dikkat edilmeli. 
***
Alışveriş öncesi mutlaka ihtiyaç listesi yapılmalı. Alacağımız ürünlerin fiyat araştırması yapılmalı çünkü aynı ürün farklı yerlerde farklı fiyatlarda olabilmektedir. Alışverişler sakin bir zaman diliminde yapılmalı. Tüketicilerimiz aç, yorgun ve uykusuzken, çok sıcak saatlerde, kalabalıklarda, sinirli ve stresli iken, asla alışveriş yapılmamalıdır. Tüketicilerimiz mutlaka alışveriş listesi yapmalı, planlı ve bilinçli alışveriş yapmalıdırlar. Alışverişlerde sakin bir zaman dilimini tercih edilmeli 
***
Alışverişlerde raf üzerinde ürüne ait fiyat etiketinin olup olmadığına dikkat edilmeli. Alışverişlerde raflarda ürün üzerinde bulunan fiyat etiketi ile kasada ödenen fiyatlara dikkat edilmeli. Ürün etiketi ile kasada fiyat farkı çıkması halinde geçerli olan fiyat tüketici lehine olan fiyattır. Tüketicilerimizin mutlaka ürün alımlarında fiyat karşılaştırması yapmalılardır.
***
Bazı art niyetli kişiler tarafından ve daha çok ramazan ayında ortaya çıktığı düşünülen merdiven altı üretimi dediğimiz denetimden uzak ruhsatsız iş yerlerinde üretilen, hazırlanan tüketime sunulan başta temel gıdamız olmak üzere tüketicilerimizin sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı olmadığı gibi bu tür iş yerlerini mutlak suretle denetim altına alınmalıdır. 
***
Denetim görevi yapan kurumların da her zaman olduğu gibi bu ramazan aynıda da gerekli tedbirleri alacaklarından daha sık denetim yapacaklarından asla kuşkumuz yok.  Bilhassa temel gıda ürünlerinde denetim görevi üstlenen tüm kurumlar ve Kuruluşların her yıl Ramazan ayı içerisinde gıda fırsatçılarına karşı aldıkları önlemlerini artıran görevlilere yardımcı olmalıyız. Alışverişlerde olumsuz bir durumla karşılaşmamız halinde mutlaka Zabıta müdürlüklerine ve diğer denetimlerini sürdüren görevli kurumlara bildirmeliyiz. Ramazan ayının tüketicilerimize bereket ve hayırlar getirmesini diliyoruz.