Kovid-19 bulaşıcı hastalığından dolayı uzaktan eğitim yapan öğrencilerimiz 6 Eylül tarihinde yüz yüze yeni eğitim öğretim yılına başlayacak.  Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerimizi ve öğrencilerimizi okul hazırlıkları telaşı sardı. Mağazalarımızda da okul ihtiyaçlarına yönelik ürünler yer almaya başladı. Okul alış verişlerinde veliler, öğrenciler nelere dikkat etmelidirler? 
***
Merdiven altı üretilen okul malzemelerinin satışlarından veliler ve öğrenciler zarar görmektedir. Ayrıca bu ürünler genellikle yabancı ürünler olup malzemelerin içeriğinde insan sağlığına zararlı olabilecek kimyasallar bulunabilmektedir. Markasız, boyalı ve plastik baskılı okul ve beslenme çantaları, su mataraları tercih edilmemeli; özellikle yoğun boya kokusu içeren, plastik baskılı beslenme çantası ve suluklar alınmamalıdır.
***
 Kırtasiye malzemeleri alırken yerli malı olmasına özen gösterilmeli. Çünkü Türk malları üretimi ve satışlarındaki denetimleri sık yapılan mallardır. Yabancı menşeli malların Türk malları kadar güvenli olmadığını söyleyebiliriz. Alacağımız okul kırtasiye ürünlerinde marka, menşei(Üretim yeri)İmalatçı ve ithalatçı firmaların adres bilgilerinin olmasına dikkat edilmeli. Kırtasiye ve diğer okul ürünleri satın alınırken ürünün üzerinde sağlığa zararlı olmadığını belirten CE ve TSE ibareleri aranmalıdır.  
***
Çocuklarımızın sağlığı her şeyden daha değerlidir. Tehlikeli olabilecek ürünlerin göz boyayıcı albenisinden çocuklarımızı uzak tutmalıyız. Ayrıca işin ekonomik yönü düşünüldüğünde kalitesi belli olmayan ürünler tüketicilerimize daha pahalıya mal olabilmektedir. Herhangi bir faturası, belgesi olmayan ürünler tüketicilerimizin uğradıkları zararları maalesef ki karşılanmasına da engel olmaktadır. Tüketicilerimiz alacakları ürünlerde fiş ya da faturaları mutlaka istemelidirler.  
Yeni eğitim öğretim yılının eğitimcilerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.