Ünlü Fizikçi Einstein'ın kendi el yazısı ile yazdığı notlar 2017'de 1.56 milyon dolara satılmıştı.  
Notlarda şu yazıyordu:  
 
"Dingin ve mütevazı bir hayat, sürekli huzursuzluğun eşlik ettiği ve başarı peşinde koşulan bir hayata göre daha fazla mutluluk getirir." 
 
"Eğer istek varsa, bir yolu vardır" 
 
1922 yılına dönelim... Almanya doğumlu fizikçi Einstein 'izafiyet teorisi' ile ün kazanmış ve Nobel Fizik Ödülü'nü henüz kazanmıştır. Akademik bir konuşma yapmak için Japonya'ya giden Einstein, Tokyo Imperial Hotel'de kalırken, bir kurye kendisine mesaj getirir. Hikaye burada biraz belirsiz ya kurye bahşiş almayı red eder ya da Einstein'in yanında bahşiş vermek için bozuk para yoktur; her iki şekilde de, satıcının anlattığı hikayeye göre (kuryenin akrabası), Einstein kuryeye bahşiş yerine üzerinde kendi el yazısı bulunan iki not verir. Notlarda Einstein'in 'Mutluluk Formülleri' yazmaktadır.Ünlü fizikçi  "Eğer şanslıysan, bu notlar sıradan bir bahşişten çok daha değerli olacak" diyerek notları kuryeye verir. 95 yıl sonra notlar Kudüs'te açık arttırmada yaklaşık 1.6 milyon dolara satılır. Kuryenin, Einstein'in mutluluk tavsiyelerine uyup uymadığını bilmiyoruz ya da mutlu bir hayat sürüp sürmediğini... Ancak 'Einstein'in Mutluluk Notları'nı satan kuryenin akrabasının şu sırada yaptığı satıştan dolayı mutlu olduğuna şüphe yok.  
 
Peki hemen hemen herkesin tedirgin, gergin olduğu, yaşadığı her şeyi siyasete bağladığı, sürekli nefret söylemlerinin uçuştuğu Türkiye'de bu yapılabilir mi? Açıkça söyleyeyim, bunun nerede olduğunuzla alakası yok. Bu kendi enerjinizin dışa vurumu ile alakalı. Herkes kendi penceresinden baktığı gibi aynı zamanda aynasında kendi yansımasını görüyor. Daha fazla kariyer ve daha fazla para kazanmak için agresif bir şekilde birbirine saldıran insanların iş dünyasında, günlük hayatta kol gezmesi hayatı zorlaştırıyor gibi görünse de, herkes bir gün mutlaka ektiğini biçiyor. Ve mutlaka sonunda içinde iyilik, sevgi ve sadelik taşımayan ne varsa yerle bir olup gidiyor. Bence bu notlar üzerinde biraz daha düşünmeli, hayatı nasıl yaşadığımızı bir kez daha gözden geçirmeliyiz. Sevgiyle...