Hafta sonu, uzun süredir ayrı kaldığımız Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu arkadaşlarımla ve can korumacılarla düzenlediğimiz bir kahvaltı etkinliğinde birlikte olduk. 
     Katılım yoğundu ve Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt’ta davetimize icabet etti. Kendisiyle uzunca bir sohbet gerçekleştirdik. Elbette konu sokak canlarımızdı.
     Onlarla ilgili kafasındaki projeleri paylaştı benimle; doğrusu içimdeki umut filizleri yeşerdi, can verdi yine yeniden canlarımız adına.
     Bunların bazılarını henüz hayata geçmediği, sadece proje aşamasında olduğu için paylaşmak istemiyorum, ilerki günlerde onları da yazacağım elbette.
Ama şimdi sıkı durun, kentimizdeki sokak canları için, aynı Ankara’da olduğu gibi, mama üretimine başlanacağını, makinesinin kısa bir süre içinde getirileceğini muştuladı başkanımız. 
     İnanılmaz mutlu oldum ve iznini alarak, bu güzel haberi ilk olarak burada Eskişehir’deki can dostlarıyla paylaşmak istedim.
     Mama fiyatlarının içimize oturan aşırı artmasından sonra, gerçekten de bu güzel haber inanılmaz moral desteği oldu bana. Umarım en kısa sürede, üretilen mamalar canlarımızın midelerine girer, yaşam savaşlarında onlara destek olur.     Elbette biz hayvan dostları da biraz olsun rahat nefes alırız bu bağlamda.
     Sosyal medya aracılığıyla tanıştığım çok sayıda can severle de bu etkinlik sayesinde bir araya geldik. Sanki kırk yıldır birbirimiz tanıyor gibi kaynaştık. Düşüncelerimiz, umutlarımız hep aynı doğrultudaydı. Hep aynı dili konuştuk, sevgilerimiz pekişti. Her etkinlikte, her darda kalmada birlik olma sözü vererek ayrıldık.
     Etkinliğe emeği geçen çalışma grup arkadaşlarıma buradan minnet duygularımı yollamak isterim. Daha nice güzel buluşmalara. Umudum bu yönde. Havalar baharladı nasılsa, umutlarımız da bununla doğru orantıda yeşerdi. 
     Uzun süreden beri sokak canları için yaratılmaya çalışılan olumsuz algıyı biz can korumacılar yeneceğiz! Dünyamızı kedilerle, köpeklerle, kuşlarla, Yaradanın nefes verdiği her canlıyla kardeşçe, hakça paylaşacağız.