Olay Tekirdağ Çorlu’da yaşandı. Özay Kaya isimli bir duyarlı öğretmen, 2 yıl önce tedavi ettirip sahiplendiği ve Köpük ismini verdiği bir köpeğin, oturduğu apartmanın önünde bir kulübede mutlu mesut yaşarken, apartman yönetimi tarafından oradan alınması için belediyeye başvurulmasına isyan eder.

     Binanın 16 numaralı dairesinde oturan müzik öğretmeni Kaya, şikayete tepki göstererek apartmanın önüne çıkıp, “ Herkesin baktığı köpeği, hiç kimseye zararı olmayan köpeği, alınsın diye belediyeyi kim arıyorsa uğraşacağım onunla. Tek biz yaşamıyoruz bu dünyada, hayvanlar da var. Kime zararı var bu köpeğin? Biraz insan olalım, insan. Yeter ya! Apartmanın içine giriyorsa kapıyı açık tutmayacaksın. Şu kadarcık yeri çok görmeyeceksiniz bu hayvanlara. Herkese söylüyorum. Daire 16’ dayım, adım Özay Kaya. Yeter!” demiş.
     Güzel yürek Özay Kaya’ya doğal olarak hayvan severlerden, duyarlı herkesten destek yağmış.
     Evet biz de buradan sesleniyoruz: “Bu dünyada sadece biz yaşamıyoruz!”  

*****     *****     *****

DİKKAT: Buralarda Av Yasak!
     Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde, ormanlarımızla birlikte bizlerin de cayır cayır ciğerleri yandı. Yanan ağaçlar, evler ve elbette sayısız canlar. Beklediğimiz bir karardı, çıktı nihayet. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ekteki bildirisiyle 13 avlakta kara avcılığı yasaklanmıştır. Darısı diğerlerine..