Kat malikleri kurulu, halk deyimiyle apartman toplantıları, bir apartman veya sitede tüm mülk sahiplerinin ana gayrimenkulün ortak alanlarının yönetimi ile ilgili karar aldıkları toplantıdır. 
Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Karar alınmasını gerektiren önemli bir sebebin çıkmış olması halinde, farklı bir zamanda da toplantı yapılması mümkündür ve bu toplantılara olağanüstü toplantı denilmektedir. Olağanüstü toplantı için önemli bir sebebin bulunması, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi gerekmektedir. Olağanüstü toplantı için, toplantı istenilen tarihten en az on beş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilerek toplantı yapılmalıdır. Olağanüstü toplantılar genellikle bu davet usulüne uyulmadığı için iptal edilmektedir.
Kat malikleri kurulu, ortak alanlarda yapılacak esaslı tadilat, inşaat, hak kısıtlaması; sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu gibi yerlerin açılmasına izin gibi işler için oy birliği ile karar almalıdır. Yönetim planının değiştirilmesi için ise bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kanundaki diğer konular saklı kalmak üzere diğer sıradan işler için kurul kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. ilk genel kurul toplantısında toplantı yeter sayısı hem sayı hem de arsa payı bakımından çoğunluk yani çifte çoğunluktur. İlk toplantı da çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantıda çifte çoğunluk aranmaz. İkinci toplantı sadece katılanlarla yapılır ve kararlar katılanların salt çoğunluğu ile alınır.
Her bir bağımsız bölüm için bir oy hakkı vardır. Birden fazla bağımsız bölümün maliki tek kişi dahi olsa bu kişinin oy hakkı toplam oyların üçte birini aşamaz. Kat maliki oyunu temsilci aracılığı ile de kullanabilir. Temsilci birden fazla kat malikini de temsil edebilir. Ancak temsilcinin kullanacağı oy toplam oyların yüzde beşini aşamaz..
Kat mülkiyeti kurulu kararının hukuksuz olduğunu düşünen bir kat maliki, toplantıya katılmış ise ancak olumsuz oy kullanmışsa dava açabilecektir. Kat maliki toplantıya katılmış ve olumsuz oy kullanmışsa toplantıdan itibaren bir ay, kat maliki toplantıya katılmamışsa, kararı öğrenmesinden itibaren bir ay, her halükarda altı ay içerisinde dava açmalıdır. Dava yerleşim yerinde bulunan sulh hukuk mahkemesinde açılmalıdır.