Kovid-19 virüs mücadelesi çerçevesinde uzun zamandır her alanda kısıtlamalar vardı. Bir Temmuz tarihi itibariye neredeyse pek çok yasak kalktı kontrollü normalleşmeye dönüldü. Hayat kontrollü normale dönerken maalesef bazı kurallarda kontrolsüz bir durum meydana geldi. Peki, nelerdir kontrolsüz durumlar?
Öncelikle son günlerde bu anlatacağım konularda tüketicilerimizden pek çok şikayet almaktayız. 
***
Vatandaşlarımız adeta işgal edilen kaldırımlarda yürüyemiyor, Örneğin kişi arabayı kaldırıma çekmiş, kaldırımı kapatmış gelin arabası süslüyor! Kaldırımda araç olunca yayalar yürüyemiyor, yaşlılar, hamileler, bebek arabaları olan anneler, özürlü vatandaşlarımız tekerlekli araçları ile kaldırımlar dolu iken gidemiyor, Vatandaşlarımız kaldırımlarda araç ve pek çok malların, malzemelerin olduğu kaldırımlarda nasıl geçecekler? Bu duruma müdahale etmeye çalışan vatandaşlarımız ise saygısızca bir durumla karşılaşıyorlar, dahası bazı kendini bilmezler tarafından   ‘’biz kaldırım işgaliye parası ödüyoruz git başka yerden geç’’ diye tersliyorlar şikayetleri geliyor vatandaşlarımızdan. 
***
Başka örnek, yine en büyük sorun haline gelen konu ise yaz ayları ile başlayan inşaat çalışmaları ayrı bir sorun haline gelmiştir. İnşaat için yola demirler serilmiş, tuğla ile sokağı kapatmışlar inşaat betonu sonrası sökülen kalıpların telleri, çivileri yollara saçılmış durumda ve bu durum inşaat bitene kadar günlerce sürebiliyor. Bu konularda vatandaşlarımızın şikâyetleri haklı. Diyebilirsiniz ki yola tuğlayı demiri koymasak nerde nasıl inşaat yapacağız denebilir, ama bununda bir kuralı olmalı her yeri işgal edecek gibi olmamalı. Ayrıca inşaat esnasında kazılan yollar ayrı bir sorun toz duman içinde kazık yolarda yürümek mümkünümü?
***
Bakıldığında Avrupa kentiyiz! Bu durumları kontrol eden bir yetkili yok mu? Belediye zabıta veya belediye inşaat kontrol ekipleri veya bu durumdan sorumlu olan kurum yetkilileri neden şöyle bir mahalleleri, gezip kontrol etmezler? Anlamak mümkün değil. İlla şikayet mi yapılması lazım? Belediye yetkilileri kendi ilçelerinde gezinseler bu şikayetlerin ne kadar haklı olduğunu görürüler.
***
Vatandaşlar olarak sağlıklı ortamlarda yürüme hakkımızın olduğunu söylemek istiyoruz. Yollarda Araçların tekerlerine zarar veren yol kazıkları, yayaların yürümesine engel olan kaldırım işgaliyeleri ve tehlike saçan inşaat artığı, çivi, inşaatlarda kullanılan bağlantı telleri istemiyoruz. Kaldırmalar yayalara aittir bu nedenle de kaldırımlarda araç veya başka işgaliye istemiyoruz her kes Kurallara uymalı diyor vatandaşlarımız. Umarım vatandaşlarımızın bu çağrısına ses veren yetkililer olur.