Bir toplumun gelişmişlik seviyesini gösteren en önemli unsurlardan biri bünyesinde barındırdığı girişimcilerin sayısı ve yapısıdır. Faaliyet gösteren girişimcilerin sayısı arttıkça toplum ekonomik ve sosyal açıdan gelişecek ve ilerleyecektir. Girişimcilerin sayısını ve niteliğini belirleyen önemli faktörlerden biri de kadın girişimcilerdir. 
Kadınlar iş hayatına girmek ve kendi işini kurmak aşamasında, erkeklere göre bir çok dezavantaja sahip olup daha fazla engelle karşılaşırlar. İş hayatında bilgi  beceri ve yeteneklerinden yeterinde faydalanılmayan kadınlar, kendi işlerini kurma konusunda da yeterli imkanlara sahip olamamaktadırlar. 
İşte bu nedenlerle batılı ülkelerde kadınların ekonomiye katılımlarını arttırmak için hükümetler yasal düzenlemeler,  teşvik programları ve kurumsal değişikliklerle kadınları ekonomiye dahil etmek için önemli çalışmalar yapmaktadır. 
Türkiye’de kadınları girişimciliğe yönlendiren konuların başında aile bütçesine katkıda bulunmak, çocuklarını daha iyi şartlarda büyütmek,  ekonomik ve sosyal özgürlüğünü elde etmek gibi başlıklar gelmektedir. Ayrıca ülkemiz ekonomik ve kültürel şartları kadın girişimcilerimiz açısında oldukça zorlayıcı olabilmektedir.  
Böyle bir ortamda Ebru Emre olarak televizyoncu, girişimci ve siyasetçi kimliğim altında kadınlarımızın sesini daha çok duyurabilmek ve kadınlarımıza destek olmak amaçlarıyla yürüttüğüm sosyal sorumluluk projelerim kapsamında 8 Mart Kadınlar Günü haftasında televizyon programımda ağırladığım Nesrin Dingeç ve Sema Ersoy hem girişimcilikleri hem de meslek odası başkanlıklarıyla bizlere örnek olmaktadırlar. 
Konfeksiyon mağazasıyla uzun yıllardır Eskişehir halkına hizmet veren Nezrin Dingeç aynı zamanda Eskişehir Hazır Elbiseciler Esnaf ve Sanatkarlar Odasının başkanlığını başarıyla sürdürmekte ve sektörün gelişimine katkı sağlamaktadır. 
Şehrimizin kadın lületaşı ustalarından olan Sema Ersoy, mesleğini sadece gelir elde etmek için değil Eskişehir’in en önelmiş simgesi olan lületaşını ülkemize tanıtmak amacıyla da önemli bir görev üstlenmiştir. Ayrıca kendisi sektörün şehrimizde temsil edildiği meslek odası olan Eskişehir Saatçiler Odasının geçtiğimiz ay başkanı olarak seçilmiş ve önemli bir görevi de üstlenmiştir. 
Her iki kadın esnaf ve sanatkarımızı başarılarından dolayı kutluyor, tüm kadınlarımıza örnek oldukları için teşekkür ediyorum. 
Ayrıca kadınlarımızın ve esnaf sanatkarlarımızın sorunlarını dile getirmem ve çalışmalarından dolayı şahsıma teşekkür plaketi göndererek onurlandıran,   şehrimizdeki tüm kadın girişimci ve esnaf sanatkarlarımızı her zaman destekleyen ve iki kadın oda başkanımıza görevlerinde yol gösteren Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’e teşekkür ediyorum.