Sosyal medyada hepimiz, istismarı kâğıda çizen çocukların çizimlerini, o çizgilerdeki detayları, istismarcıların gülen, çocukların acı içindeki yüzlerini ve onları istismara sürükleyen anne babanın serbest bırakılmalarını gördük.  Olay hepimizin içini yaktı. 
Cinsel istismarın çocuklarda yarattığı travma bir yana, bu travmanın aileden kaynaklanması çocukların hayatını geri dönüşü olmayacak şekilde değiştirecektir. 
Sosyal medyanın ise artık güven telkin etmeyen  yargı sistemimiz üzerinde bir baskı yarattığı ve çoğu zaman yargının bu hatalardan toplumun baskısı ile döndüğü de bir gerçek. Ancak burada gözden kaçırılan bir detay var, o çocuklara ilişkin yargılamadaki detayları kimsenin görmemesi gerekir.
12 yaşından küçük çocuklar henüz cinsel eylemleri anlamlandırabilecek gelişime sahip değillerdir. Bu deliller ve kayıtlar internet üzerinde her zaman kalmaya, onların bu belgeleri tekrar görmelerine, travmayı tekrar ve daha ağır yaşamalarına sebep olacak. 
İstismar dosyasına ilişkin deliller sadece o çocukların değil, o çocukları tanıyan veya tanışacakları herkesin de erişimine açık olacak. Bir gün bir hayat kurmak istediklerinde, unutmaya çalıştıkları gizli kalmasını isteyecekleri bu olayları herkes biliyor olacak.
İstismar suçlarının ortaya çıkmasındaki en büyük engel, “anlatsam da kimse inanmaz,” düşüncesidir, nitekim çoğu zaman çocuklar anlatsa da yetişkinler bu konuyu inandırıcı bulmazlar ve istismar olayı gizli kalır. Bu delillerin sosyal medyada hukuku bilmeyen, uzman olmayan kişilerce inandırıcılığın sorgulanması ve sorgulamaların internetin dehlizlerinde kalması, başka mağdurların da seslerini çıkartmalarına engel olacaktır.
Çocuk istismarında Dünya’da 3. Sıradayız ve halen bu konuda ne çocuklara bir eğitim veriyor, ne mahkemelerde çocukları koruyabiliyor, ne de çocuklarda oluşabilecek ikincil, üçüncül travmaları engelleyebiliyoruz. Toplumun her kesimi bu konuda rahatsızken, şimdiye kadar cezaları arttırmaktan başka bir adım atılmadı. Üstelik cezaların artmasına rağmen fiziksel ve cinsel istismar olayları da artmaya devam ediyor.