Eskişehirspor, ilk yarıda beklentileri karşılayamadı ve topladığı 10 puanla son sırada yer aldı. Bunun nedenleri herkesçe malum, en başta maddi imkansızlıklar ve buna bağlı olarak da transfer yasağı geliyor... Buna rağmen Başkan Mehmet Şimşek ve arkadaşları armanın yaşaması için saha dışında büyük çaba gösterdi... En başta başımıza yıllardan beri dert olan bazı kritik FİFA dosyalarını bulup buluşturdular ve kapattılar...Yani takdire şayan işer yaptılar... Ama saha dışındaki başarılı işler, saha içine yansımayınca hayal kırıklığı yaşadık. Genç futbolcu kardeşlerimiz son oynadığı Kırşehir, Nazilli ve Ankara Demirspor maçları haricinde performans olarak beklentilerin uzağında kalınca ilk yarıyı son sırada tamamlamak zorunda kaldık.
****
Şimdi gözer ikinci yarı öncesi transfer tahtasına çevrilmiş durumda...Başkan Şimşek'in nasıl adımlar atacağı camiada merak ediliyor. Başkan Şimşek son katıldığı bir tv programında, transfer tahtasının anahtarının Trabzonspor olduğunu dile getirirken transferin açılıp açılamayacağı konusunda net bir cevap vermedi.
****
 Bu durum kamuoyu tarafından transferin açılmasının imkansız olduğu şeklinde yorumlandı. Bence de transferin açılmasındaki en büyük engel olarak Trabzonspor duruyor. Yönetim, Trabzonspor dosyasını kapatmak için bekleneni yaptı aslında,  dosya kapat kampanyasını başlatarak... Ama taraftar haricinde  beklenen desteği vermedi şehir.. Sonuç olarak ikinci yarı itibariyle transfer açılmazsa işimiz ilk yarıdan  daha zor olacak gibi duruyor. Transferin açılmasını istiyorsa  bu şehir, gerekeni yapmalı  taşın altına elini koymalı...