Salgında kongrelerimiz lebaleb dolu” ifadesini kullanan AKP Genel Başkanının partisinin il kongrelerine katılımcı sayısından çok memnun olduğu anlaşılıyor.

Temizlik, maske, mesafe kuralını zaman zaman hatırlatan AKP Genel Başkanının Rize İl Kongresinde seslendiği kişiye “maskeni indir” demesi de hayli ilginçti.

Son günlerde iktidar partisinin il kongrelerindeki kalabalıklar, bulaş riski nedeniyle getirilen kısıtlamalardan dolayı işini kaybeden, çalışamayan kesimleri çok rahatsız ediyor.

Kahvehane, lokanta, kafe esnafının iş yerleri aylardır kapalı.

Kongrelerdeki kalabalıklar için sorun olmayan covid 19, binlerce esnafın kapalı kalma nedeni olmaya devam ediyor.

Denetimsiz toplanmaların sonucu olarak da Karadeniz bölgesinde kongre yapılan illerdeki vaka sayılarındaki artışlar durumu çok net bir şekilde ortaya koyuyor.

Oysa ki Sağlık Bakanı ısrarla “Kalabalık mekanlardan uzak durun” çağrısı yapıyor.

Doktorlar, sağlık çalışanları virüslü hastaları tedavi etmek için çaba harcarken yaşamlarını yitiriyor.

Benzer kongre görüntüleri hafta başında Eskişehir’de de yaşandı.

AKP Eskişehir İl Kongresi 15 Şubat Pazartesi günü Yenikent Kapalı Spor Salonunda büyük bir kalabalıkla yapıldı.

Maskesiz ve mesafesiz görüntülerin de oluştuğu kongrede Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi kamu yönetimi tarafından virüsün bulaşma tehlikesi önemsenmedi.

Diğer yandan, İzmir’de sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili yaptığı basın açıklamasına katılanlara sosyal mesafe cezası uygulandı.

İstanbul’da ise çakarlı arabayla gelen 2. Abdülhamid’in torunu “şehzade” ilan edilip kalabalık bir grup tarafından törenle karşılandı.

Sloganlar atarak, yüksek sesle bağıran kalabalık grup Sultanahmet Meydanı’ndan Ayasofya’ya yürüdü, hiç bir polis engeliyle karşılaşmadı.

Yürüyüşe katılanlara sosyal mesafe cezası uygulanmayacağını da tahmin etmek güç değil.

Yılbaşında aileler bir araya gelmesin evleri basacağız” diyen, cenaze törenlerine katılımı 30 kişi ile sınırlayan, düğün, nikah törenleri için ciddi sınırlamalar getiren kamu yönetimi bazı etkinlikler için sınırlama getirmiyor.

Diğer yandan anımsatalım, İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgeyle pandemi sürecinde dernek, vakıf, sendika genel kurullarını erteledi.

Binlerce kişinin bir araya geldiği siyasi parti kongreleri niçin ertelenmedi, anlamak mümkün değil.

Parti kongreleri mutlaka yapılacaksa neden sadece delegelerle yapılmıyor ısrarla çok sayıda izleyici alınıyor, onun da yanıtını bilmiyoruz.

Salonların lebaleb dolu olmasına sevinen çevrelere sormak gerekli.

Doktorlar, sağlık çalışanları aylardır boşuna mı uğraşıyor?

Herkes eşittir, bazıları daha eşittir anlayışını daha ne kadar sürdüreceksiniz?