TÜİK, 2021 yılı Tüketici Fiyat Endeksi'nin % 36.08 olduğunu açıkladı. Bağımsız enflasyonistlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu ise  % 82.81 oranında olduğunu duyurdu. 
TUİK istatistiklerine göre, sadece geçtiğimiz yıl gıda fiyatları % 44.7, ulaştırma ücretleri  %53.7,  mobilya fiyatları %44,8, ev aletlerinin fiyatı ise % 8,2 artmış. Listede Fiyatı iki katına ulaşan ve hatta aşan ürünler de var. Kömür % 137, benzinli otomobil % 130, televizyon % 130, LPG %120, patates % 115, margarin %114, uçak bileti % 103 zamlanmış. 
Üstelik bu akıl almaz zamlar sadece geçen yıl gerçekleşti. 2022 yılında yaşanan muazzam zam kasırgası ise bu rakamlara yansımış değil. Doğalgazdan elektriğe, akaryakıttan temel gıda malzemelerine, vergi ve harçlara kadar her şey de hatrı sayılır bir fiyat artışı var. Bu zamlar enflasyona yansımayınca maaşlarına enflasyon farkı alan milyonlarca insan enflasyonun altında zam almış oldu. 
Ekonomide tablo böyleyken 12 Şubat akşamı Eskişehir’de özellikle elektrik ve doğalgaza yapılan zamlardan sonra, ‘Zamlar geri alınsın’ protestosu yapıldı. Anayasal gösteri ve protesto hakkını kullanmak isteyen vatandaşların yürüyüşüne polis izin vermediği gibi bir de protestoya katılanlara soruşturma açıldığını ve Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Emre Genç’in ifadeye çağrıldığını attığı tweet sayesinde öğrendik. 
Vatandaşın tüm bu mağduriyetine rağmen geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise “Türk Lirası zaten en düşük noktada, gideceği bir yer yok, vatandaş rahat etsin,” dedi. Şimdi aynı açıklamayı Adalet Bakanı’ndan da bekliyoruz. “Türk Lirası zaten en düşük noktada, gideceği bir yer yok,” desin de ülkecek rahatlayalım.