Can severlerle 9 ekim Cumartesi günü, Haller Gençlik Merkezi arkasındaki park alanında buluştuk.  Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu olarak, Satın Alma Sahiplen Pati Şenliği’nin 6.cısını gerçekleştirdik.
     Her yıl iki kez gerçekleştirmeye başladığımız etkinliğimize pandemi yasaklarının araya girmesiyle bir süre ara vermek zorunda kalmıştık. Bu süre zarfında telefonla, elektronik postayla, “Pati Şenliği yapılamayacak mı, ne zaman gerçekleşecek” sorusunu soran o kadar çok insan oldu ki..
     Dünkü buluşmamızda coşkuyu kalabalığı görünce bir kez daha anladım doğru yolda, güzel işlerdeyiz. Elliye yakın Can; kedi, köpek sıcak yuvalarına giderken duygusal anlar yaşadık, çocuklar, anne babalar, gençler sevgiyle taşıdılar kucaklarında onları. 
     Adı üzerinde, şenlikti işte. Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerimizden gelen kedilerimiz, köpeklerimiz, bu kez ilk defa tavşanlarımız da oldu alanda, yuva bekleyen.
     Katılımcılarımız; Etkin Koleji miniklerle birlikte alandaydılar. İki köpek, bir kedi kulübesi bağışladılar. Öğrencilerin emekleri olan evcikler çok güzel ihtiyaç sahibi yerlere gitti.
     Pupa Mama stant açtı, Serkan Petshop bolca mama kabı, mama dağıttı katılımcılara. Espati Köpek Pansiyonu’nun stantı da ilgi gördü. Bilgi aldı pek çok can sahibi.
     Organize Patiler grup temsilcileri kendilerini tanıtan broşürler dağıttı.
Birkaç etkinliğimizde bizlerle olan can sever gençlerin yer aldığı Atmosfer Müzik Grubu yine çok güzel parçalarıyla şenliğimize renk, neşe kattı.
     Odunpazarı Belediyemiz bir başka güzellik de yaptı; isteyenlerin sahipli kedileri, köpeklerine ücretsiz aşı uyguladı.
     Valimiz Sayın Erol Ayyıldız, önceden tespit edilmiş bir programı nedeniyle katılamadığını, etkinliğin başarılı olması dileğini belirten bir ileti yolladı. Vekillerimizden Sayın Jale Nur Süllü her zamanki gibi yine bizlerleydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen ve Genel Sekreter Ayşe Ünlüce de ziyaret etti şenliğimizi. 
     Katılımcılarımıza teşekkür plaketleri verildi, sanal alemden tanışanlar yüz yüze görüşme olanağı buldu. 
     Emekli İlköğretim müfettişi olduğunu belirten bir güzel insan, sevgili Günal hanım gelip buldu beni; sosyal medyada yer almadığını ancak benim köşe yazılarımı sürekli takip ettiğini ve onca kalabalık içinde tanıyıp geldiğini, çok sayıda kediye kol kanat gerdiğini anlattı, mutlu oldum elbette.
     Çalışma Grup üyelerimiz ise her etkinlikte olduğu gibi grubumuzu tanıttılar, çok sayıda yeni üye kaydettiler, el emeklerini sergilediler. 
     Ama elbette, şenliğin ana teması olan canlarımızın sahip bulmaları, bizleri en çok mutlu edip sevindiren olay oldu. Umarım yuvaları daim olur masumlarımızın, hep sağlıkla, uzun yıllarda birlikte yaşarlar onlara kucak açan güzel insanlarla.
     Bir dahaki Pati Şenliğinde birlikte olmak umuduyla ..