Yaz aylarına girmekte olduğumuz şu günlerde düğün sezonu açılıyor. Düğün yapacak olan çiftler düğün hazırlıkları arasında en başta düğün salonlarının tutulması, gelinlik ve mobilya siparişleri verilmesi gibi hazırlıklarını yapmaya başladılar. Yine yeni evlilerin oturacakları evler konusunda kiralık evlerin bakılması ve tutulması gibi pek çok tatlı telaş içerisindeler.
*** 
Ancak evlenecek olan çiftlerin evlilik öncesi yapacakları her aşamadaki hazırlıklarda çok dikkatli ve bilinçli olmalılardır. Çünkü en mutlu günlerinde üzülebilirler bu nedenle düğün öncesi yapılan hazırlıklarda çeyiz alımları mal ve hizmet alımlarında mala ait fatura ve garanti belgesi alınmalı. Hizmet alımlarında ise mutlaka detaylı sözleşme yapılmalı.
***
Düğün organizasyonlarında dikkat edilmesi gerekeler ise düğün salonu tutacak olan düğün sahipleri düğün salonunda alacakları hizmetleri her ayrıntısına kadar tek tek yazmak suretiyle kayıt altına almalarında fayda var. Örneğin düğün esnasında ne gibi hizmet alınacak, düğünde misafirlere yemek ikrarımı yapılacaksa. İkram edilecek olan yemek menüsü detaylı olarak sözleşmeye yazılmalıdır.
*** 
Yine düğün esnasında kuru pasta ikramı ile misafir ağırlayacak olan düğün sahiplerinin dikkat etmesi gereken konu ise pasta ikramının ve yanında verecekleri içeceklerinde neler olduğu gibi ikramlarında mutlaka yapılacak olan sözleşmeden detaylı yazılması önemlidir.
***
Düğün esnasında alınacak olan bir başka hizmet ise video ve fotoğraf çekimleri. Video çekimi kaç saat, fotoğraf çekimi fotoğraf ebadı ve fotoğrafların adeti gibi konusunda da detaylı olarak sözleşemeye yazılmalı.
*** 
Mobilya alımlarında mutlaka güvendiğiniz firmalar ile alışveriş yapılmalı. Sipariş üzerine yapılacak olan mobilyaların bedeli, teslim tarihi, mobilyanın rengi, modeli gibi özellikleri detaylı olarak sözleşmede yer almalı. Sözleşme iki nüsha olarak imza altına alınmalı.
***
Yine düğün için planlanan hizmet alımlarında istenmeyen bir durumda düğünün iptalinin söz konusu olması durumunda izlenecek yolun ve çözümlerinin de sözleşmede yer alması önemlidir. Düğün sahipleri olarak düğün organizasyonunu yapacak olan kişi ya da kuruluş yetkilisi ile sözleşmeyi imzalayın ve sözleşmenin bir nüshasını mutlaka alın. Şimdiden düğünüz hayırlı olsun. Evelenecek olan çiftlere Mutluluklar dilerim