Doğanın insan şifası için sunduğu nimetler saymakla bitmez. Bunlardan biri de doğal taşlardır. Doğal taşlar milyonlarca süren bir zaman diliminde meydana gelirler. Oluşumları sırasında doğadaki bir çok enerji frekansını, enerjiyi üzerlerine alırlar. Taşların üzerinde biriken bu enerjiler taşları kendi yakınında ya da üzerinde bulunduran kişilerin üzerinde önemli pozitif etkiler yaratırlar. Doğal taşlar bulundukları ortamların enerjisinden etkilenirler ve bunları kayıt ederler. Kendisine dokunan kişilerin enerjilerinden de etkilenirler. Bazı taşlar özellikle radyasyon emme özelliğine sahiptir. Bu nedenle cep telefonlarının, bilgisayarların radyasyonunu emerek doğal enerji alanlarında elektromanyetik kirlenmeler oluşur. Bu nedenle doğal taşınızı ilk aldığınız zaman ve belirli periyotlarda enerjisini temizlemeniz gerekir. Enerji temizliğinin düzenli yapılması önemlidir. Doğal taşınızı sezgisel olarak seçtikten sonra yapmanız gereken ilk şey temizliktir. Doğal taşların temizliği için bir çok teknik vardır. Bunların arasında en etkili olduğunu düşündüğüm birkaç teknikten kısaca bahsetmek istiyorum. Hangi tekniği uygularsanız uygulayın öncelikle niyet etmeniz önemlidir. 
 
Topraklama: Taşınızı en az bir gün süre ile toprağa gömerek üzerinde biriken negatif enerjilerden arındırabilirsiniz. Eğer imkan varsa açık havada toprakta olması tercih edilir. Ancak bu imkan yoksa üzerinde canlı çiçek olmayan saksı toprağı da olabilir.  
 
Tuzlu suda bekletmek: Cam bir kasede bulunan suya doğal tuz ilave ederek karıştırın. Taşınızı bu su içinde en az 12 saat bekletin. Daha sonra taşınızı akan su altında 1-2 dakika yıkayın. Ancak tuzlu suda temizleme tekniği bazı taşlar için ( selenit, opal, kalsit, florit, labrodorit vb) önerilmez.  
 
Tütsü ile temizlemek: Taşınızı öncelikle birkaç dakika akan su altında tutun. Daha sonra adaçayı, defne, üzerlik otu gibi ya da doğal üretilmiş bir tütsü ile tütsüleyin. 
 
Piramit ile temizlemek: Elinizde altın orana göre hazırlanmış bir piramit varsa, taşınızı bu piramitin içine koyup en az bir gece bekletebilirsiniz.