Türkiye sınırlarındaki kontrolsüz geçiş yüzünden hızla bozulan demografik yapı, kaynayan bir kazan halini aldı. Suriye’de savaş sonra ermiş, af ilan edilmiş, Afganistan ile Türkiye’nin hiçbir komşuluğu yok ve Pakistan’da zaten savaş yok. Hâlâ Türkiye’deki yabancıların çoğunluğu sığınmacı veya mülteci statüsüne sahip değiller.
Ulusal medyada pek yer almasa da özellikle sosyal medyada, sadece son birkaç günde bile kaçak göçmenler ile alakalı o kadar çok tüylerimizi ürperten iddia yer aldı ki, sadece benim bayram tatilinde gördüklerimden derlediklerim şunlar;
Annesi ve 3 küçük erkek kardeşiyle Gülhane Parkı'na gezmeye giden genç kadın, yabancı uyruklu erkeklerin selfi bahanesiyle kendisini çektiğini görünce duruma müdahale etti.
İzmir'in Gaziemir ilçesinde Suriye uyruklu Recea M., tartıştığı eşi Muhammed M. tarafından tabancayla başından vurularak yaşamını yitirdi.
Taksim'de yüzlerce yabancı uyruklu şahıs "Travestiler sokağı" olarak bilinen sokakta toplanarak, travestilerin cama çıkması ve kendilerini içeri almaları için tezahürat yaptı.
İstanbul Başakşehir'de, bayram namazı kılmak için toplanan yabancı uyruklu grubun Diyanet İşleri'ne bağlı camileri tercih etmediği görüldü.
Twitter'de kendisini Pakistanlı Taliban olarak tanıtan Mohammad Ayyub; "Maşallah bugün Antalya'ya Pakistan'dan yeni bir silah kaçırdı. Cihat tek bir kafir kalıncaya kadar devam eder.” yazarak silahlı fotoğrafını paylaştı.
Bayram tatilinde ülkelerine gidemeyen Suriyeliler Adana’yı karıştırdı. Türk vatandaşı 1’i ölü 3’ü ağır, çok sayıda yaralı var.
Cerablus (Suriye) - Karkamiş (G.Antep) Suriyelilerin geçiş noktasında hiçbir kontrolün olmadığına dair görüntüler paylaşıldı.
28 Yaşındaki Pakistanlı, 13 Yaşındaki Türk Kızını kaçırarak Pakistan’a götürdü, orada evlendiler. 
Manisa’nın Emirhacılı Köyünde yaşayan Döne Nur Banaz (12) 8 Nisan 2021 tarihinde Afgan uyruklu Nagıp Cahit Yusufi (22) tarafından kaçırıldı. 1 yıldır haber alınamayan Döne’nin Afganistan’da alı konulduğu düşünülüyor.
Taksim Meydanı’nda dolaşan 2’si kadın 4 Nepal uyruklu şahıs, Pakistan uyruklu 6 gaspçı tarafından satır zoruyla kaçırıldı. Rehin tutuldukları evde 3 gün boyunca işkence gören Nepallilerin görüntülerini yakınlarına atan gaspçılar, 10 bin avro fidye istedi.
Tiktok’taki Pakistanlı taciz çeteleri, toplu taşıma araçlarında ve sokaklarda gördükleri Türk kadınlarını, taciz amacıyla gizlice kayda almaya devam ediyor. İstanbul’da yaşadığı görülen kinglog55 kullanıcı adlı Pakistanlı sapık, çok sayıda kadını gizlice kayda alarak yayınladı.
Türkiye’deki sorun bir mülteci/sığınmacı sorunu ve buna karşı yükselen öfke bir milliyetçilik/ırkçılık sorunu değildir. Hiçbir ülke bu kadar fazla sayıda düzensiz/kayıtsız, ortak kökeni bulunmayan göçmeni kaldıramaz. Bu sorun artık bir mili güvenlik sorunudur.