Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanana Adli Sicil İstatistikleri, genel olarak suç oranının ne kadar arttığını gözler önüne sererken asıl utancımız, çocuk istismarı suçlarının sayısındaki artış bir utanç tablosu olmaya devam ediyor.
Vatandaşlar sadece haberlerde yer alan olaylardan haberdar oldukları için, çocukların ne kadar sık cinsel suç mağduru olduklarını göremiyor.
İstatistikler korkunç;
2021 yılında çocukların cinsel istismarı suçu kapsamında, 20.458 yeni dosya açıldı. Geçmiş yıllardan devam eden dosyalar ile birlikte 29.822 dosya karara bağlandı. 2021 yılında alınan karar sayısı, 2020 yılına oranla yüzde 32,55 arttı. 2021 yılındaki bu karar sayısı, son 8 yılın rekoru.
16.161 mahkumiyet kararı, 6.992 adet beraat kararı verildi.  
Ve bunlar yalnızca adliyeye yansımış olan sayılar. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ düşüncesiyle yansıtılmayan vakalar, cinsel istismara uğrayan ve bilinçlendirilmemiş çocuğun, kimsenin kendisine inanmayacağı veya failden korkusuyla bilinmeyen olay sayısını hesaba katarsak, gerçek suç miktarının çok daha fazla olduğunu tahmin edebiliriz.
Yine ailelerin istismarı fark etme, emareler fark edilse dahi şikayet edip etmeme konusunda yaşadıkları tereddüt bir çok cinsel istismar vakasının da gizli kalmasına sebep oluyor. Aileler failden korktukları için, çocuklarının anlattıklarına güvenmedikleri için veya çocuklarının böyle bir olayla anılmasını istemedikleri için sessiz kalabiliyorlar, bu sebeple bu rakamlar, maalesef buzdağının sadece görünen kısmı.