CHP’nin 37. Olağan Kurultayı bu hafta sonu yapılacak.

Korona nedeniyle kurultay sadece delegelerin ve onur üyelerinin katılımıyla toplanacak, seyirci alınmayacak.

Delegeler açık havada sosyal mesafe gözetilerek konumlandırılacak.

Fiziki sınırlamalar bir yana, kurultay “İktidar Kurultayı” ana temasıyla toplanıyor bu nedenle de ülkemizdeki siyasetin akışı bakımından çok büyük bir önem taşıyor.

Bu noktada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda yapacağı konuşma, televizyon karşısında kurultayı izleyecek olan milyonlarca kişi için şimdiden büyük bir merak uyandırmış durumda.

Basında çıkan bilgilere göre Genel Başkanın, 1959 yılında yapılan CHP 14. Olağan Kurultayında kabul edilen “İlk Hedefler Beyannamesi” benzeri bir manifesto açıklaması bekleniyor.

Genel Başkanın konuşmasında;

Seçim sonrasında oluşacak iktidar döneminde atılacak adımlarla ilgili “yeni anayasa”, “demokratik parlamenter sistem”, “yargı bağımsızlığı”, “basın özgürlüğü” ve “sosyal devlet” gibi alanlarda yapılması gerekenleri açıklayacağı tahmin ediliyor.

Diğer yandan Genel Başkanlıkta 10. yılını tamamlayan ve 6. kez aday olacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar genel başkan seçilmesi ile ilgili bir sürpriz beklenmiyor.

Asıl yarışın yaşanacağı parti meclisi için ise Kemal Kılıçdaroğlu “Bir yıldızlar geçidi beklemeyin” açıklamasını yaptı.

CHP’yi sokakta örgütleyecek, sahada etkin görev alabilecek isimleri parti meclisine taşımayı istediğini” belirtti.

Genel Başkanın 70 kişiden oluşacak anahtar listesini bu anlayış çerçevesinde hazırlaması bekleniyor.

Hafta sonu yapılacak kurultaya ben de İl kurultay delegesi olarak katılacağım.

Delegelik görevinin gereği olarak genel başkan ve parti meclisi üyelerinin seçiminde oy kulanacağım.

Bu noktada belirteyim, Milletvekillerinin ildeki seçmenlerin oylarıyla temsilci olarak seçilmesi gibi İl Kurultay delgeleri de o ildeki parti üyelerinin seçtiği temsilciler olarak partinin yönetim organlarının belirlenmesinde büyük bir sorumluluk taşır.

Kurultay delegeleri talimatla oy kullanmak yerine parti tabanı ile iletişim kurmalı ve partililerin taleplerini dinlemeledir.

Bu çerçevede Korona süreci nedeniyle parti tabanı ile yakın bir görüş alış verişinde bulunma olanağım ne yazık ki olmadı.

Genel merkezde komisyonlar kurulamadığı için raporlara katkı sunmanın koşulları da oluşmadı.

Kurultay delegesi olarak partinin vizyonuna katkıda bulunacak kişilerin parti meclisinde yer alması için çok dikkatli bir değerlendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Eskişehir’deki parti üyelerinin, parti içi demokrasi, ülkemizin temel sorunlarıyla ilgili bekleyişleri, çözüm önerileri ile ilgili olarak da mümkün olan tüm ortamlarda görüşleri aktarmaya çalışacağım.

Tüzük ve programla ilgili bu kurultayda ele alınamayan çalışmalar normal akışa geçildiğinde parti yönetimi tarafından gündeme getirilecektir.

Ülkemizin temel sorunlarıyla ilgili olarak komisyonların çalışması ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşması iktidar vizyonuna çok önemli bir katkı sağlayacaktır.

Ülkemizin içinde bulunduğu zorlukları aşmanın gereği olarak “Halka umut verecek olan iktidar kurultayının” başarılı geçmesini diliyorum.

KADINLAR SUSMAYACAK

Bu kez de Pınar GÜLTEKİN eski erkek arkadaşı tarafından vahşice katledildi.

Eşi, eski eşi, sevgilisi, babası, ağabeyi, kardeşi vb tarafından acımasızca öldürülen kadınlarımıza ne yazık ki bir yenisi daha eklendi.

Pınar’ın yaşamı, umutları, gülüşü yok edildi. Çok çok üzgünüm.

Ülkeyi yönetenlerin kadın cinayetleri karşısındaki umursamaz tavrını ise anlayamıyorum.

Defalarca yazdığım gibi ısrarla “Kadın cinayetleri politiktir” demeye devam edeceğim.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi savunanlara da “Vicdanınız bu kadar mı karardı” diye sormadan edemiyorum.

Kadınların çığlığını ne zaman duyacaksınız?

Şiddete, tacize uğrayarak yaşamını yitiren tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.