İnsanın bedenini çevreleyen elektromanyetik alana aura denir. Çakralar aura üzerinde bulunan ve bir çark gibi dönen enerji girişleridir. 
Kuyruk sokumundan başımızın üzerine kadar hepimizde 7 ana enerji merkezi vardır. Evrensel enerjiyi bu çakra girişlerinden bedenimize alırız. Çakralar bir spiral gibi dönerek evrensel enerjiyi bedenimize alırlar. 
Enerji vücudumuzda sürekli akış halindedir. Önünde herhangi bir engel oluşursa ki biz buna blokaj diyoruz enerji tıkanır ve akamaz. Çakraların bulunduğu bölgelerdeki tıkanıklık o bölgede bulunan organları da kapsar ve organların hastalanmasına neden olabilir. Eğer sağlam bir auranız varsa dışarıdan gelen etkilerden etkilenmeyiz. Ama eğer auramız zayıflamışsa negatif enerjilere daha açık hale geliriz. Ve hastalıklar önce aura bedende başlar. Bu yüzden auranın güçlü olması sağlığımız için önemlidir. Yaşamsal enerjimizi doğru kullanamadığımızda depresyon gibi belirtiler ortaya çıkar. Eterik beden yeteri kadar enerji ile beslendiyse fazlasını vücuttan dışarı verir. Sağlıklı bir insanda bu 15-20 cm genişliğindedir. Bazı insanlar vardır ve onlara doğru çekiliriz. İşte auralarının etkisinden olur bu. Hastalık ve yorgunluk durumlarında bu mesafe azalır. Kişinin içinde bulunduğu ruh hali de bu katmanla ilgilidir ve yansır. Bir  insanın yanında o kişiye dair aldığınız hislerin anlamı da budur. (olumlu-olumsuz, huzur- huzursuzluk gibi) Onun enerji bedeninden yayılan frekans o kişinin enerjisi hakkında bilgi verir. 
 
1. Çakra kök çakrası bacak arasından uzanan toprağa açılan enerji girişi ve rengi kırmızıdır. Dünya enerjisinin bedene girişini sağlar.  
 
2. Çakra göbek deliğimizden bir karış aşağıdadır rengi turuncu. Yaratıcılığımızı ve hayattan aldığımız zevki etkileyen çakramızdır. 
 
3. Çakra Göbek deliğinin 4 parmak üstündedir, rengi sarıdır. Solar pleksus çakrasıda dediğimiz 3. çakra çok önemlidir. Çünkü bizim için en önemli enerjiyi oradan alırız. Güneş enerjisinin karın yoluyla bedene girip sinir ağlarıyla tüm bedene yayılmasını sağlar.  
 
4. Çakra kalp çakrası göğüslerin ortasına denk gelen bölge rengi yeşil ve pembedir Sevgi çakrasıdır.  
 
5. Çakra boğaz çakrası boğazın başladığı bölge rengi mavidir. Kendinizi ifade ve iletişim gücünüzü temsil eder. 
 
6. Çakra 3. göz dediğimiz iki kaşımızın arasında kalan bölge rengi lacivert. Farkındalığımızı etkiler. Serotonin (mutluluk hormonu) sağlayan hipofiz bezinin bulunduğu alandır. 
 
7. Çakra taç çakrası başımızın üzerinden yukarıya açılan enerji girişi rengi mordur. Hissetme ve inanç ile alakalıdır. 
 
Bu enerji bölgelerin biri bile problemli olduğunda tüm dengemiz bozulur.