“Tüketirken” Programı tüketicilerin bilgilendirilmesi, bilinçli tüketim, bilinçli tüketici, bilinçli üretici, bilinçli sağlayıcı, bilinçli satıcı, insan sağlığı, tarım, hayvancılık gibi pek çok konu ve konukları ile Kanal 26’da 28 Ekim 2013 tarihinde başladı. Bu ilk programın ardından 5 yıl gibi bir süre ile Kanal 26 ekranlarından her hafta canlı olarak seyircilerimizle buluştuk. Ticaret Bakanlığı her yıl tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmek amacıyla düzenlediği ve 6 dalda verdiği Tüketici Ödülleri kapsamında Kanal 26’da yayınlanan “Tüketirken’’ Programı ile ‘’Radyo Televizyon’’ dalında 2014-2016-2017 yıllarında 3 ödül aldık. Bizleri her hafta sizlerle buluşturan ve tüketici hakları konularında katkı sağlayan Kanal 26 yöneticileri, Yaşar Abacı ve ilhan Yalçın beye buradan teşekkür etmek isterim. 
***
Geçtiğimiz aylarda rahmetli olan Sakarya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ünügür beyi yıllar önce tanıma fırsatım oldu. Kendisini tanıyanlar bilirler. Mütevazı bir yaşantısı olan gerçek bir gazeteci, iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin. Bir gün bana “Neden bizim gazetede de tüketici mevzuatı konularını yazmıyorsun?” diye bir soru sordu. Bu soru benim için önemli bir teklifti çünkü her şeyden önce tüketicilerimize ulaşmak için Sakarya Gazetesi gibi köklü bir gazetede tüketici mevzuatını yazmak çok değerli bir adım olacaktı. “Bilinçli Tüketim” başlıklı köşe yazım ilk olarak 2017 Temmuz ayında yayınlandı. Bilinçli Tüketim köşemizde her hafta tüketicilerimizden gelen soruları ve sorunları değerlendirerek çözüm yolları aradık. Okuyucularla aramızda çok güzel bir bağ oluştu.
***
‘’Bilinçli Tüketim’ ’Köşe yazıları devam ederken Ticaret Bakanlığı’nın her yıl tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmalarının özendirilmesi amacıyla düzenlediği ve 6 dalda verdiği 22’nciTüketici Ödülleri kapsamında Sakarya Gazetesi’nde her hafta “Bilinçli Tüketim” köşemizde yayınlanan yazılarımız ile 2019 yılında “Yazıl basın dalında” tüketici ödülünü aldık.
***
Bu ödülün ardından geçtiğimiz günlerde yani 15 Mart tarihinde Ankara’da düzenlenen törende Ticaret Bakanlığı 25’inci Tüketici Ödülleri kapsamında ikinci kez “Bilinçli Tüketim” köşemize yazıl basın dalında bir ödül daha verildi. Ödülü Sakarya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Üstüner Ünügür beyle birlikte aldık. Kanal 26 televizyonu “Tüketirken” programına 3 ödül, Sakarya Gazetesi “Bilinçli Tüketim” köşesinde yayınlanan köşe yazılarına 2 ödül olmak üzere 9 yılda 5 ödül, tüm tüketicilerimiz adına alınmış çok değerli ödüllerdir. Çalışmalarımızı doğru değerlendirerek bizleri ödülleri ile takdir eden Ticaret Bakanlığı ile Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne bizler de teşekkür ederiz. Verilen bu ödüller sorumluluğumuzu da bir kat daha artırmıştır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Birlikte nice başarılı yıllara…