Neden bahar temizliği yapar insanlar, hiç düşündünüz mü? Kışın üzerlerinde yarattığı tüm kasvetten, negatif enerjilerden kurtulmak ve yeni enerjilere yer açmak için olsa gerek. En azından ben böyle düşünüyorum.  
Siz de yaşadığınız mekânlarda böyle bir temizlik başlatın. Temizlik sadece yaşadığımız mekânlarda olmaz. Vücudumuzda, enerji alanımızda, ruhumuzda, ve hayatımızda olur. 
Pandemi sürecinde evlerimizde çok fazla vakit geçirdik. Ne kadar çok fazla eşyaya sahip olduğumuz gerçeğiyle de yüzleştik. Uzun zamandır giymediğimiz giysileri, kullanmadığımız eşyaları artık dolabımıza koymaktan vazgeçelim. Kullanmadığınız bu eşyaları ihtiyacı olan kişilerle paylaşabilirsiniz. Evinizde, dolaplarınızda, işyerinizde,  masanızda tüm fazlalıklardan kurtulun. İnanın yükten kurtulmuşçasına hafifleyeceksiniz. Yaşadığınız yerin enerjisini dengelemek için temizlik ve düzen çok önemli Mekânlarınızı ve hayatınızı boşaltın, arındırın ki; daha farklı güzelliklere ve enerjilere yer açılsın. 
Eğer, meditasyon mu, yoga mı, spor mu derseniz, ben hepsi derim. Meditasyon ruhumuzu, zihnimizi temizleyen, besleyen ve yenileyen bir çalışmadır. Başlangıçta odaklanma sorunu yaşasanız bile denemelisiniz. Zamanla faydalarını gördükçe her gün yapmak isteyeceksiniz. Spor, bedenimizi güçlendiren bir çalışmadır. İlle de bir spor salonunda yapmak zorunda değilsiniz. Yürüyüş yapın. Aldığınız oksijenin tüm hücrelerinize ulaştığını hissedin. Yoga ise daha azim ve istikrar isteyen, yaşam felsefesi haline getirilecek, bedeni ve ruhu besleyen çok faydalı bir çalışmadır. Yani ne olursa olsun kendinize bu çalışmalar için zaman ayırın. Tüm bedensel ruhsal fazlalıklarınızdan kurtulun. 
Bedeninizi dinleyin. İç sesinizle bağlantı kurmak için çalışmalar yapın. Suyun şifalandırıcı gücünden faydalanın. Bedenimizin dengesi için de yediğimiz içtiğimiz ve neye odaklandığımız çok  önemli. Zihnimizi arındırmamız ve dinlendirmemiz gerekli. 21 Mart bahar bayramınızı şimdiden kutluyorum. Bu bahar hepimize sağlık, bolluk, bereket, mutluluk, ve huzur getirsin.