Hadis; Annene hizmet et, Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır. Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür. Hz Muhammed(sav).Kadına saygılı ol. Çünkü o insanoğlunun anasıdır (Hz Ali).Anne ve babanıza iyilik edin ve ihsanda bulunun ki, Çocuklarınızda size karşı itaatle ve hürmetkâr olsunlar. Hz Muhammed(sav).Hadisler annelerimizin öneminden bahsetmekte. Yine anneler için söylenen önemli sözler arasında; Çocuğuna Yemek koyarken ‘’bu kadar yeter ‘’dedikten ten sonra bir kaşık daha yemek koyan kişiye anne denir. Bir başka sözde annemizi anlatırken’’Anne bir doktor gibi değil midir? Bir çocuk düştüğü yerden acıyla kalkerken anne ‘‘gel acıyan yerini öpeyim geçer’’ demiyor mu? Yine bir anne çocuğu uyumadan uyuyor mu? Annemizle ilgili daha pek çok duygulu ve anlamlı sözleri saymak mümkün. Anneler günü sadece bir güne özel bir gün değildir. Anneler günü her gündür, her zamandır. Anneler sadece bir güne özel olamaz her zaman anneler özeldir.
***
Anneleri anlatan hadisler ve güzel anlamlı sözlerin yerini günümüzde tüketim çılgınlığına bıraktı. Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası pazar günü anneler günü olarak kutlanıyor. Ürün satışı yapan firmalar, Anneler gününe özel olduğunu iddia edilen ürün reklam kampanyaları ile hız kazanmış durumda. Bu yıl Anneler günü 8 Mayıs pazar günü kutlanıyor.
***
Annesine hediye almak isteyen tüketicilerimiz internet üzerinden almak istedikleri ürünler konusun da çok dikkatli olmalılar. Bazı fırsatçılar maalesef kalitesiz ürünleri veya arızalı ürünleri size gönderebilirler veya istediğiniz renk ya da ölçüdeki ürenler yerine istenmeyen ürünleri size gönderebilirler. 
***
Bu durumda 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un da belirtilen Mesafeli satış sözleşmelerinden  ‘’Tüketici 14 gün içerisinde hiçbir mazeret belirtmeden ve hiç bir cezai şart ödemeden cayma hakkına sahiptir’’ diyor. Tüketicilerimiz internet üzerinden aldıkları ürünlerden cayma hakkını kullanabilirler cayma hakkımızı mutlaka yazılı bildirimler yapmalıyız.
***
8 Mayıs günü kutlanacak olan anneler günü nedeniyle bende buradan tüm annelerimizin anneler gününü kutlarım. Hakkın rahmetine kavuşmuş annelerimizin mekânlarının cennet olmasını da Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.