Bu kapsamda Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) tarafından Almanya ve Türkiye arasında yerel yönetim iş birliğini ve karşılıklı iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışmasını kazanan Tepebaşı Belediyesi ve Almanya’dan kardeş kent Treptow-Köpenick Belediyesi, projenin ilk ayağı olan çalışma ziyareti Tepebaşı Belediyesi’nde gerçekleştirdi.  

Örnek çalışmaları incelediler

‘Etkin ve Sürdürülebilir Topluluklar İçin Ortaklıklar Projesi’ kapsamında kardeş şehir Treptow-Köpenick Belediyesi’nden gelen AB ve Şehir Eşleştirme Sorumlusu Sonja Eichmann, Yerel Kalkınma Politikası Koordinatörü Dennis Lumme, Dini Topluluklarda Sürdürülebilirlik Derneği’nden Mrs. Juliane Peschel-Paetzold ve Treptow-Köpenick Temizlik Derneği’nden Mrs. Diana Franz, Tepebaşı Belediyesi’nin örnek çalışmalarını yerinde inceledi.

TBMM 104. yılını kutluyor! TBMM 104. yılını kutluyor!

Sürdürülebilir odaklı uygulamalar hakkında bilgi aldılar

İki belediyede de iyi uygulamaların incelenmesi ve paylaşmasını hedefleyen projenin ilk aşamasında Eskişehir’e gelen heyet, Tepebaşı Belediyesi’nin akıllı şehir uygulama alanı olan Melih Savaş Yaşam Köyü’nü, Mustafa Kemal Atatürk Su Sporları Merkezini ve Tepebaşı Belediyesi ana hizmet binasını ziyaret ederek Tepebaşı Belediyesi’nin sürdürülebilirlik odaklı uygulamaları hakkında bilgi aldı. Heyet ziyaretleri kapsamında Geri Dönüşüm Atölyesini, Yeryüzü Ekoloji Okulunu ve Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkını da gezerek çevreyi korumaya yönelik yapılan hizmetler ve çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Çalışmaları yerinde görme imkanı bulan heyet ise gerçekleştirilen çalışmaları çok beğendiklerini belirtti.

Projenin amacı

Kentsel sürdürülebilirlik alanında sivil toplumun kapasitelerinin artırılması, yerel yönetim ve sivil toplumu bir araya getirecek bir ağ mekanizması oluşturulmasının amaçlandığı projede, sosyal diyalog kanallarının geliştirilmesi, yenilikçi çözüm önerilerinin teşvik edilmesi, kentsel sürdürülebilirlik alanında somut adımların atılması planlanmakta. Belediyeler bu proje kapsamında, sivil toplum örgütlerinin kentsel sürdürülebilirlik alanında çalışmalarını destekleyecek, toplumsal değişim için imkân yaratacak kolaylaştırıcı ortaklar olacak. Bu proje, sivil toplum aktörlerini odak noktasına alırken, belediyeleri de kolaylaştırıcı ve iş birliği ortağı olarak bu aktörleri desteklemeye ve birlikte çalışmalarını sağlamaya teşvik edecek. Heyeti, belediye binasında ise Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ağırladı.

Kaynak: Haber Merkezi