Çinli tenisçi Peng Shuai, Çin’in eski Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel istismara uğradığını sosyal medya hesabından duyurmuş, ardından da ortadan kaybolmuştu. Önce sosyal medya hesabı kapatılan Peng Shuai’den, 2 Kasım 2021 tarihinden itibaren haber alınamıyor.

Kadınlar Tenis Birliği (WTA), Peng Shuai’nin yazdığı iddia edilen bir mektubun Çin devlet televizyonu CGTN’de okunmasının ardından endişelerin arttığını belirtip, Peng Shuai’nin görüntüsünün yayınlanmasını istemişti. Birleşmiş Milletler (BM) de 35 yaşındaki sporcunun nerede olduğu ve durumu ile ilgili kanıt istedi.

“SORUŞTURMA AÇILMALI”

BM İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Liz Throssell, yaptığı açıklamada “Cinsel istismar her toplumda karşılaştığımız bir sorun… Peng Shuai’nin güvende ve sağlıklı olduğuna dair bir kanıt istiyoruz. Üstelik Peng Shuai’nin iddialarının şeffaf bir şekilde araştırılması ve Zhang Gaoli hakkında soruşturma açılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Peng Shuai’nin, cinsel istismara uğradığını açıkladıktan sonra halka açık herhangi bir alanda görülmediğinin altını çizen Liz Throssell “Peng Shuai’nin nerede olduğu ve sağlık durumunun iyi olup olmadığı konusunda endişelerimiz var” dedi.

Tenis dünyası, Peng Shuai’nin ortadan kaybolması sonrasında harekete geçmiş ve Naomi Osaka, Serena Williams ve Novak Djokovic gibi ünlü isimler “Where is Peng Shuai” (Peng Shuai nerede?) etiketiyle sosyal medyada akım başlatmıştı

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR