Kuruculuğunu ingilizce öğretmeni Berna Ergün'ün yaptığı Film Time! adlı uluslararası eTwinning projesinde Moldova, Estonya, Romanya, Gürcistan, Tunus, Lübnan gibi ülkeler de yer alıyor. Proje boyunca öğrenciler çeşitli kısa  filmler izleyip film eleştirileri ve kompozisyonlar yazdılar. Bazı filmlere yaratıcılıklarını kullanarak altyazı eklediler,eğitsel film arşivi hazırladılar. Film tarihini araştırarak ortak bir e-kitap hazırladılar. Böylelikle yabancı dili hem eğlenceli bir şekilde kullanma hem de başka kültürleri tanıma fırsatı buldular.


Ortağı oldukları diğer bir uluslararası Edumix adlı eTwinning projesinde ise 13 ülkeden 25 ortak yer alıyor. Öğrenciler, projede, harmanlanmış eğitim modeli ile hem geleneksel hem de çevrimiçi öğrenme yöntemlerinin güçlerini birleştirdiler. Böylece; öğretmenler ve öğrenciler okullarını yeniden tasarladılar,  öğrenme ortamlarını güzel ve sürdürülebilir kılan unsurlar üzerinde düşündüler. Kapsayıcılık, güzellik ve sürdürülebilirlik değerleri üzerine bir "rüya okulunun" kurulacağına dair  vizyonu olan proje ekibi, estetik ve işlevsel standartlar geliştiren yaratıcı ve disiplinler arası bir hareket olan Yeni Avrupa Bauhaus kick-start'ı başlattılar.

 

Okul müdürü Tarık Güven, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okulumuzun yer aldığı uluslarası projeleri her zaman destekliyoruz. Bu tarz projeler ingilizce öğretimi açısından öğrencilerde kalıcı öğrenme sağlıyor. Öğrencilerin ufkunu genişletmelerine katkı sunuyor" dedi. 

 

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR