Kılıçarslan İlkokulu Müdür Yardımcısı Oylum ÖZKAN KARADAŞ’ın ortaklığını yaptığı okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin sosyal, bilişsel, fiziksel, duygusal ve psikolojik gelişimlerini desteklemek amacıyla oyunla öğrenmenin önemi üzerinde durularak; Gardner’ın Çoklu Zekâ Kuramının öğrenciler üzerinde desteklendiği, kâğıt bardakların malzeme olarak kullanıldığı Happy Glasses/ Neşeli Bardaklar e Twinning projesi etkinliklerini tamamlayarak proje sonlandırıldı.


Projenin hedefleri arasında öğrencilerin düşünme, karar verme, harekete geçme, uygulama becerilerinin gelişimi, iletişim ve sosyalleşme becerilerinin gelişimi, zihin-kas koordinasyonunun sağlayabilme, bireysel ve grupla birlikte hareket edebilme, bilişimle uygulama ve öğrenme, 21.yy becerilerinin gelişimi yer alıyor.  

Proje, İzmir, Balıkesir, İstanbul, Mardin, Eskişehir, Erzurum, Ankara illerinden 10 Türk ortakla Slovakya, Romanya, Litvanya ve Yunanistan’dan 5 ortak ile tamamlandı.

Kılıçarslan İlkokulu İngilizce öğretmeni Berkay EKMEKÇİ’in ortaklığını yaptığı e Twinning projesi de etkinliklerini tamamlayarak sonlandırıldı.
Bu proje ile öğrenciler geri dönüşümün anlamını , nasıl yapıldığını, kaynakları nasıl daha verimli kullanabileceğimizi, geri dönüşümün doğaya katkısını eğlenerek öğrenmeyi hedefleyerek başladılar. Geleceğimizi şekillendirmenin bizim elimizde olduğunun bilincini uyandırmak, geri dönüşüm ile birlikte doğaya olan saygımızı göstermek, yapılan etkinlikler ile yaratıcılıklarını arttırdılar.  

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR