Ünlü oyuncu Jennifer Lawrence, başrolde yer aldığı Don’t Look Up filmindeki rol arkadaşı Leonardo DiCaprio’dan daha az para aldığını öğrendi.

31 yaşındaki Oscar ödüllü Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Tyler Perry, Ariana Grande, Timothee Chalamet gibi isimlerin de kadroda yer aldığı filmde, Dicaprio ile eşit ücret aldıklarını düşünüyordu.

Vanity Fair dergisine konuşan ünlü oyuncu, kendisi 25 milyon dolar alırken, Leonardo DiCaprio’nun ise 30 milyon dolar kazandığını öğrendiğini açıkladı.

Jennifer Lawrence rol arkadaşı Leonardo DiCaprio'dan daha az ücret aldığını öğrendi - 2

2020’de ABD’de tam zamanlı çalışan kadınların erkeklerin kazancının sadece yüzde 82,3’ünü kazandığı belirlenmişti. Yani, erkeklerin 1 dolarına karşılık, kadınlar 83 sent kazanıyordu. Röportajda, bu istatistiğin hatırlatılması üzerine Lawrence, “Evet, onu da gördüm. Leo, benden daha fazla gişe hasılatı sağlıyor. Yaptığım anlaşmadan dolayı şanslı ve mutluyum. Ancak diğer durumlarda, benim gördüğüm - ve eminim ki işgücündeki diğer kadınlar da görmüştür - eşit ücret hakkında sorgulamanın son derece rahatsız edici olduğu” şeklinde yanıt verdi.

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR