İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte, sanatçı Ahmet Güneştekin'in Diyarbakır Keçi Burcu’nda sanatseverlerin beğenisine sunulan ‘Hafıza Odası’ adlı sergisinin açılışına katıldı. Sanatçı Güneştekin, İmamoğlu çifti ve kendilerine eşlik eden CHP İstanbul milletvekili Turan Aydoğan'a, sergi ve eserleri hakkında bilgi verdi.

Sanat, siyaset ve basın dünyasından birçok ünlü ismi bir araya getiren sergi açılışına katılanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile partinin eski Muş milletvekili Sırrı Sakık da yer aldı. Pilevneli Galeri’nin sunumu ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergide, Güneştekin'in yeni eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İSTANBUL VE DİYARBAKIR ARASINDA SIKI KÖPRÜLER KURACAĞIZ”


İmamoğlu çifti, sergi için özel bir otelde düzenlenen gala yemeğine de Güneştekin'in davetlisi olarak katıldı. Yemekte bir konuşma yapan İmamoğlu, Diyarbakır Ticaret Odası yöneticileriyle yaptıkları toplantıda, 3 ana konuda ortak masalar kurulması yönünde karar aldıkları bilgisini paylaştı.

“Diyarbakır’ı İstanbul’da anlatmak ve İstanbul’la Diyarbakır arasında sıkı bir kısım köprüler kurmak adına çok değerli çalışmalar yapacağız” diyen İmamoğlu, kurulacak ortak masaların ‘kültür-sanat’, ‘turizm’ ile ‘ticaret, ekonomi ve sanayi’ alanlarında olacağını vurguladı. İmamoğlu, Diyarbakır ve İstanbul arasında kurulacak köprülerin, Türkiye'ye de çok güzel katkılar sunacağının altını çizdi.

HUZURU, BARIŞI, AYNI OLMAYI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

“Ülkemizde fazla da uzak olmayan bir zamanda, huzuru, barışı, aynı olmayı, hep birlikte beraberce yeniden inşa edeceğiz” diyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Ben, vatandaş Ekrem İmamoğlu olarak, hayatımın en umutlu dönemini yaşıyorum. Öyle ki hissettiklerim umudun çok ötesinde. Çünkü çok iyi biliyorum ki, müreffeh bir ülkenin inşası ayrıştırmayı değil, birleştirmeyi gerektirir.

* Birleşmek için bir engelimiz var mı? Hayır; hiç yok. Peki bu engelin olmadığını görmedik mi? İstanbul'daki iki seçimde de gördük. İstanbul'da başardıklarımızı, Türkiye'de de hep birlikte başarabiliriz. Kırık kalpleri, zedelenmiş güvenleri telafi etmek yöneticilerin görevidir ve göreceksiniz telafi edeceğiz de.

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR